Home > #Hoofdnieuws > GT World Magny-Cours: Vanthoor-Weerts winnen race 1

GT World Magny-Cours: Vanthoor-Weerts winnen race 1

Een uitstekende pitstop en feilloze stints leverden na een wedstrijd van 60 minuten Charles Weerts, Dries Vanthoor en Team WRT de zege op met hun Audi R8 LMS GT3 Evo II. Raffaele Marciello-Timur Boguslavskiy werden in een Mercedes van AKKODIS ASP Team tweede, Christopher Haase-Simon Gachet waren derde in een Audi van Tresor by Car Collection.

(Foto: © Audi Sport)

Toen de lichten op groen gingen moest Weerts de als derde gestarte Gilles Magnus voorlaten. De WRT-rijder wist echter nog voor het einde van zijn rijbeurt de tweede plaats te heroveren, met enkele seconden achterstand op leider Simon Gachet. Na de pitstop zette Christopher Haase even druk op Dries Vanthoor, maar de Belg kon snel een veilige voorsprong nemen en de wedstrijd controleren.

Gilles Magnus en Nicolas Baert (Saintéloc Junior Team – Audi) finishten op de zesde plaats en wonnen de Silver-klasse. Ze bleven met slechts een halve seconde Ulysse De Pauw en Pierre Alexandre Jean (AF Corse – Ferrari) voor.

Adrien De Leener-Christian Engelhart (Dinamic Motorsport – Porsche) werden dertiende, Frédéric Vervisch-Valentino Rossi (Team WRT – Audi) finishten zestiende en Louis Machiels-Andrea Bertolini (AF Corse – Ferrari) waren 23ste.