Home > #Hoofdnieuws > BRC Sezoens: Princen wint een vierde keer in Bocholt

BRC Sezoens: Princen wint een vierde keer in Bocholt

Na vijftien proeven is Kris Princen (Citroën) erin geslaagd om de 45ste Sezoensrally te winnen. Voor Princen is het zijn vierde overwinning in Bocholt nadat hij in 2014, 2017 en 2019 hier ook al won. Het zag er lange tijd naar uit dat de overwinning naar Gino Bux (Skoda), Vincent Verschueren (Volkswagen) of Grégoire Munster (Hyundai) ging gaan, maar na een sterke middag met zeven proeven op rij te winnen ging de Citroën uiteindelijk met de eindzege lopen.

Wanneer Stéphane Lefebvre (Citroën) niet meedoet aan een rally dan weet je dat je een spannende strijd voor de overwinning kan hebben en in Bocholt kregen we dat. Tot twee proeven voor het einde was het een fantastisch duel dat vier verschillende kanten kon opgaan. Ergens in het midden van de dag was het verschil tussen de drie voorste rijders slechts zes tienden, maar door een reeks van zeven overwinningen wist Princen, die op dat moment vierde stond op vijftien seconden, het laken volledig naar zich toe te trekken.

Op het einde van de dag won de Citroën nog zijn achtste KP, wat zijn eindvoorsprong tot 7,7 seconden liet oplopen op eerste achtervolger Grégoire Munster. Door een sterke laatste proef, die hij ook won, kon Vincent Verschueren (+14,0) de derde plaats halen. Gino Bux sloot de dag als vierde af op 22,1 seconden van Princen. De top 5 werd vervolledigd door Pieter-Jan Michiel Cracco (Hyundai) op bijna een anderhalve minuut.

Minder spanning in andere klassen

De meeste spanning in de subklassen zagen we in de Stellantis Cup. De Oostenrijker Julian Wagner (Opel) was veel beter dan de Duitser en winnaar van de eerste manche in de Stellantis Cup in de South Belgian Rally, Marijan Griebel (Peugot). Het verschil tussen de twee was 50 seconden en de beste Belg in die klasse was Thibaud Mauin, ook Peugeot, op meer dan 2’30” en op plaats drie.

In de RGT-klassen zijn er maar drie Porsche gefinishte dus dat was ook meteen het podium. Met meer dan twee minuten voorsprong, was Gunther Monnens vandaag de beste. Hij hield Cédric Cherain en Henri Schmercher (+6’20”) achter zich.

Bij de Rally Master Cup stond er geen maat op de Griek Jourdan Serderidis (Skoda). Op het einde van de dag had hij dertien van de vijftien proeven gewonnen in de klasse. De andere twee werden gewonnen door een andere Skoda van Steve Vanbellingen. Uiteindelijk was het verschil tussen de twee meer dan drie minuten. Het podium wordt net zoals in de RGT-klasse vervolledigd door Schmercher.

Het grootste verschil was in het Belgium Junior-klassement. Terwijl Charles Munster (Opel) tien van de vijftien KP’s won eindigde hij slechts vierde en laatste op meer dan 40 minuten van de leider. Munster verloor in de vijf andere proeven ofwel veel tijd, ofwel deed hij niet mee. Dewilde Jonas (Peugeot) was voor de andere twee te sterk en eindigde met negen minuten voorsprong op Dean Meuris (Ford) en tien minuten op Nikolai Bruyneel (Renault).

De volgende rally van het BRC-kampioenschap is pas binnen drie maanden op 19 augustus in Ieper.