Home > #Hoofdnieuws > BRC Sezoens: drie KP’s voor het einde, lijkt Princen op weg naar de zege

BRC Sezoens: drie KP’s voor het einde, lijkt Princen op weg naar de zege

De spanning is niet te harden in Bocholt. Al vanaf de start is het vooraan in het klassement drummen voor de koppositie en ook nu is er weer veel veranderd. Met zeven KP’s na elkaar te winnen is Kris Princen (Citroën) erin geslaagd om de leiding over te nemen van Grégoire Munster (Hyundai). Hij sloeg een gat van zo’n vijf seconden en de overwinning ligt voor het grijpen.

  • KP 11 Gerdingen 3 (10,78 km): Princen blijft gewoon doorgaan op zijn elan en wint ook deze proef. Hij zet het grootste verschil van de dag op de tabellen door vier seconden sneller te zijn dan Vincent Verschueren (Volkswagen) en wint ook 4,7 seconden op Munster. Met deze overwinning neemt hij ook de koppositie in het algemeen klassement over van de Hyundai.
  • KP 12 Steenberg 3 (7,70 km): na de laatste keer over de kortste KP van de dag en opnieuw wint Princen, wat het zeven op een rij voor hem maakt.  Deze keer was hij 2,9 seconden sneller dan Gino Bux (Skoda) en drie seconden op Verschueren. Munster verliest 4,2 seconden op de leider.

Met nog drie KP’s te gaan is Kris Princen in het voordeel voor de eindzege. Niet alleen omdat hij aan de leiding staat, maar ook omdat hij in een goede flow zit. De Citroën kon al zeven proeven op rij winnen en lijkt op weg te zijn om het eindklassement ook te winnen. Toch moet hij op zijn hoede blijven, want een foutje is snel gemaakt en Grégoire Munster volgt op slechts 5,4 seconden. Ook Verschueren (+10,9) en Bux (+14,0) hebben nog een klein kansje om op het einde van de dag bovenaan te eindigen, maar daarvoor zullen ze sterk moeten rijden en veel geluk hebben. De vijfde plek staat wel al vast, want zonder problemen of fouten zal Pieter-Jan Michiel Cracco (Hyundai) daar eindigen. De finale barst los om 18u40 en tegen 20u00 weten wie er vandaag met de overwinning gaat lopen.