Home > #Hoofdnieuws > Belcar NRF Zolder: Christoff Corten voor het eerst sinds lang weer in een gesloten racewagen

Belcar NRF Zolder: Christoff Corten voor het eerst sinds lang weer in een gesloten racewagen

Het autosportseizoen is weer van start gegaan en na de internationale competities op circuit, start binnenkort ook weer het nationale autosportseizoen. Dit weekend is Circuit Zolder gastheer voor de eerste manche van het Belcar Endurance Championship, de eerste van zes afspraken met als jaarlijks en traditioneel hoogtepunt de 24 Hours of Zolder. Christoff Corten vindt voor deze editie van het nationale uithoudingskampioenschap… letterlijk onderdak bij Russell Racing by NGT. De snelle man uit Tienen doet het voor het eerst in jaren immers weer met een gesloten auto, de mythische Porsche 911, een auto waarmee Corten in het prille begin van zijn autosportcarrière al meerdere successen behaalde.

Christoff Corten was de afgelopen vijf seizoenen succesvol actief in het Belcar-kampioenschap, met één nationale titel en twee zeges in de 24 Hours of Zolder, maar dat was al die tijd in een auto zonder dak… Nu stapt de Brabantse ondernemer dus in een Porsche 992 GT3 Cup, één van de meest iconische GT-racewagens. Waarom die wissel, vroegen we aan Christoff Corten:

“Het reglement van het Belcar Endurance Championship wijzigt voor 2022 waarbij de prototypes, zoals de Norma M20FC niet meer toegelaten zijn. Wij zijn dan meteen gestart om een sterke oplossing te vinden en ik denk dat de Porsche die oplossing biedt. De Porsche 992 GT3 Cup was vorig seizoen gloednieuw en werd meteen al vierde in een loodzware editie van de 24 Hours of Zolder en eerste GT-wagen. Dat zegt op zich al voldoende. Ons team, Russel Racing, doet voor de inzet van de wagen beroep op één van de meest ervaren Porsche-teams die ons land rijk is, met name NGT van Marc Maton. Zij zijn ook actief in de Porsche Carrera Cup Benelux en kennen de auto ondertussen door en door. Last but not least zijn er mijn vertrouwde teamgenoten, Hans en Frank Thiers, samen met Jeffrey Van Hooydonk en ik denk dat we met die cocktail heel ver moeten komen. Uiteraard zal de concurrentie stevig zijn, met diverse andere Porsche, naast de Lamborghini Supertrofeo en Audi R8 GT2, maar ik ga uit van ons kunnen! Ik heb mooie herinneringen aan het racen met Porsche en Jeffrey werd in 2013 nog de eerste kampioen in de Porsche Carrera Cup Benelux. Ook Hans en Frank hebben met de Porsche 911 jaren hoge ogen gegooid in Belcar. Ik kijk dus met ongeduld uit naar de start van het kampioenschap. Naast het Belcar Championship mikken wij ook op de Porsche Endurance Trophy, een competitie in de competitie tussen alle diverse Porsche!”

Het Belcar Endurance Championship doet maar liefst vier verschillende circuits in binnen- en buitenland aan, allemaal racetracks waar de F1 racet of geracet heeft.