Home > Moto > In een notendop: MotoGP kwalificaties (Portugal)

In een notendop: MotoGP kwalificaties (Portugal)

  • MotoGP – Johann Zarco zette in de slotseconden van de Q1 sessie de pole voor Pramac Ducati. Het werden nagelbijtende slotmomenten want Marc Marquez, die op weg leek naar de pole, zag zijn tijd afgenomen door een gele vlag situatie die werd veroorzaakt door zijn eigen Honda ploeggenoot Pol Espargaro. Naast Zarco zien we op de eerste startrij Joan Mir (Team Suzuki Ecstar) en Aleix Espargaro (Aprilia Racing).
  • Moto2 – Aron Canet (FlexBox HP40) zette de beste tijd neer en pakte de pole voor de Moto2 race van morgen. Naast hem op de eerste rij starten Cameron Beaubier (American Racing) en Jake Dixon (Autosolar GasGas Aspar Team). Minder geluk voor onze landgenoot Barry Baltus die de Kalex machine van RW Racing GP niet verder kon brengen dan een negende positie in Q1, wat hem morgen op een 26ste positie brengt op de startgrid.
  • Moto3 – Sterke prestatie van Deniz Öncü (Red Bull KTM Tech3) die vanuit de Q1 sessie doorstootte naar de ultieme Q2 kwalificatiesessie en er de pole pakte voor Mario Aji (Honda Team Asia) en ene verrassende Lorenzo Fellon (SIC58 Squadra Corse) .

foto: ©motogp.com