Home > #Hoofdnieuws > WRC Kroatië: Toyota domineert de middag, Rovanperä blijft bovenaan

WRC Kroatië: Toyota domineert de middag, Rovanperä blijft bovenaan

Ook tijdens de tweede lus van de dag zijn niet alle proeven gereden. KP15 kon niet doorgaan omdat er te veel mist hing en er hierdoor te weinig visibiliteit was om veilig te racen. De proeven die wel konden gereden worden zijn allemaal gewonnen door Finnen in een Toyata. Lappi Esapekka won de eerste twee, maar door veel problemen gisteren doet hij niet mee voor de overwinning en Kalle Rovanperä won de laatste van de dag. Na dag twee staat hij net geen twintig seconden voor op Ott Tänak (Hyundai), Craig Breen (Ford) vervolledigd het podium op 1’13” van de leider. Thierry Neuville (Hyundai) staat door tijdsstraffen nog eens vijf seconden achter Breen.

Foto:© Toyota Racing

  • KP13 Kostanjevac – Petruš Vrh 2 (23,76): nadat de langste proef van het weekend deze ochtend werd geneutraliseerd, was het in de tweede run Esapekka die won. Thierry Neuville was maar zeven tienden trager en hij kon deze gewonnen hebben, ware het niet dat zijn motor in de laatste vijf km maar op 40% werkte. Elfyn Evans (Toyota) was derde op 5,6 seconden.
  • KP14 Jaškovo – Mali Modruš Potok 2 (10,10 km): net zoals deze ochtend is Esapekka ook ook in de tweede KP van de middag goed op dreef. Hij wint met 2,7 seconden op onze landgenoot en 2,8 op zijn teamgenoot in de Toyota Rovanperä.
  • KP15 Platak 2 (15,85 km): de voorlaatste KP van de dag is voor veiligheidsredenen afgelast. Omdat de rijders in deze proef naar een skioord rijden maken ze veel hoogtemeters en komen ze wolken tegen, waardoor er te veel mist en de zichtbaar onvoldoende is om op een veilige manier te racen.
  • KP16 Vinski Vrh – Duga Resa 2 (8,78 km): ook de laatste proef van de dag ging naar een Toyota, maar deze keer van Rovanperä. Esapekka werd tweede op 3,4 seconden en Neuville is derde op 3,7 seconden van de winnaar.

Met nog vier KP’s in het vooruitschiet, gaat de Toyota van Rovanperä de laatste dag als leider in. In het begin van de dag leek het een uitgemaakte zaak, dat hij zou winnen dit weekend, maar door pech deze ochtend en een sterke Ott Tänak doorheen de dag, is zijn voorsprong als sneeuw voor de zon verdwenen. De Fin heeft nog een voorsprong van twintig seconden op de Est in de Hyundai. De strijd voor de derde plaats is ook nog spannend want daar gaat het tussen Craig Breen en Tierry Neuville die respectievelijk op 1’13 en 1’18” van de leider liggen, de top vijf wordt vervolledigd door Elfyn Evans op iets meer dan twee minuten.

Ook in de WRC2 Junior-klasse is het een Fin die bovenaan staat. Emil Lindholm (Skoda) heeft al 45 seconden voorsprong op zijn teamgenoot Chris Ingram. Erik Cais (Ford) houdt de derde plaats vast op meer dan drie minuten van Lindholm omdat Grégoire Munster (Hyundai), die de dag op drie begon, deze ochtend niet kon starten door technische problemen.

Morgen zijn er nog vier proeven en die beginnen om 7u08, ten laatste tegen 14u00 kennen we de winnaar van de rally van Kroatië.