Home > Circuit > F2 Imola: Vips pakt de pole

F2 Imola: Vips pakt de pole

De Formule 2 had op Imola af te rekenen met de weersomstandigheden. Aanhoudende regen noodzaakte een wijziging in de timing, en dat leidde tot een ingekorte vrije sessie en een verlate kwalificatie.

foto: ©dutchphooagency

Het was dan ook met weinig kilometers in de benen dat de rijders zich aandienden voor de ultieme kwalificatiesessie. Dat vormde geen probleem voor de Est Juri Vips, al snel in de vrije training en nu ook vooraan op de tabellen gedurende een groot deel van de sessie. Vips eigende zich de pole toe voor een uitstekende Ayumi Iwasa. De Japanner onder de vleugels van Red Bull zette uiteindelijk een tweede tijd en bevestigde de goede vorm waarin hij al sedert de aanvang van het seizoen verkeert.

Onze landgenoot Amaury Cordeel reed een goede kwalificatiesessie en mag zondag plaatsnemen op een achttiende startplaats met de Van Amersfoort machine. een hele prestatie gezien het feit dat hij in de korte vrije sessie slechts vier rondes had afgelegd. Morgen is er de sprintrace met de omgekeerde startgrid.