Home > Moto > Internationaal > In een notendop: WorldSBK (Assen)

In een notendop: WorldSBK (Assen)

  • WorldSBK – In de gecombineerde tabel van de beide vrije trainingen op Assen was vandaag Alvaro Bautista (Aruba.it Racing – Ducati) de snelste rijder. Hij klokte sneller dan Toprak Razgatlioglu (Pata Yamaha with Brixx WorldSBK) en dan WK puntenleider Jonathan Rea (Kawasaki Racing Team WorldSBK). Morgen is er dan de kwalificatie en de eerste race. Nog even meegeven dat de plaats van onze landgenoot Loris Cresson, bij Pedercini werd ingenomen voor Leon Haslam. Die zette een veertiende tijd neer.
  • WorldSSP – In Supersport was de beste tijd voor regerend kampien Dominique Aegerter (Ten Kate Racing Yamaha). Hij bleef voor aan Can Oncu (Kawasaki Puccetti Racing), de snelste in de tweede vrije training, en aan Nicolo Bulega (Aruba.it Racing WorldSSP). Morgen is er de superpole en de eerste race van het weekend voor de Supersport.
  • WorldSSP300 – Bij de Supersport 300 stormde thuisrijder Victor Steeman (MTM Kawasaki) naar de top van de tabellen. Hij was vandaag sneller dan Yuta Okaya (MTM Kawasaki) en dan Bruno Ieraci (Prodina Racing WorldSSP300), die de snelste was in de eerste sessie. Net als bij de andere series worden morgen de superpole en de eerste race afgewerkt.

foto: ©worldsbk.com