Home > #Hoofdnieuws > WRC Kroatië: Rovanperä op weg naar overwinning na dag 1

WRC Kroatië: Rovanperä op weg naar overwinning na dag 1

Nog voor het begin van de tweede lus lijkt de spanning weg te zijn in de wedstrijd. Thierry Neuville (Hyundai) was op weg naar de service, maar zijn wagen begaf het op 800 m en kwam daarom vier minuten te laat aan. Hierdoor heeft hij een tijdstraf van 40 seconden gekregen en startte de Fin Kalle Rovanperä (Toyota) met bijna een minuut voorsprong aan deze lus. Nadat hij drie van vier de proeven kon winnen is die voorsprong uitgelopen tot meer dan een minuut op de Belg, die de laatste KP won, en Ott Tänak (Hyundai) volgt al op 1’23.

foto: © Kalle Rovanperä

  • KP5 Mali Lipovec – Grdanjci 2 (19,20 km): net zoals deze ochtend was Rovanperä het snelst op deze proef, alleen geeft Neuville zich niet gewonnen na zijn tijdstraf. Hij eindigde op zes tienden van de Fin en heroverd zo de tweede plaats in het algemeen klassement. Tänak werd derde op deze proef op zeven seconden van de leider.
  • KP6 Stojdraga – Gornja Vas 2 (20,77 km): Ook hier is de Toyota niet te stoppen, op de zesde proef wint Rovanperä zeven seconden op Tänak en 12,4 seconden op Neuville.
  • KP7 Krašić – Vrškovac 2 (11,11km): wat deze ochtend niet lukte, is in de tweede lus wel gelukt. Rovanperä was nu wel de snelste op 1,3 seconden van Neuville en 6,6 seconden op de Zweed Oliver Solberg (Hyundai). Tänat had een probleem en verloor iets meer dan twintig seconden.
  • KP8 Pećurkovo Brdo – Mrežnički Novaki 2 (9,11km): De laatste KP van de dag ging naar Neuville, na acht keer proberen is was hij eindelijk eens sneller dan de Fin. Hij versloeg hem met 2,8 seconden en Tänak was derde op 3,6 seconden.

Na de eerste dag is Kalle Rovanperä op weg naar de overwinning. Hij ligt al meer dan een minuut voor op Thierry Neuville die aan het begin van de lus een tijdsstraf kreeg van 40 seconden, maar zelfs met die straf ligt hij comfortabel voor op plaatsen drie en vier. Ott Tänak en Craig Breen (Ford) zijn in gevecht voor plaats drie en liggen op respectievelijk 1’23″3 en 1’35’2, op plaats vijf vinden we Solberg al op meer dan 2,5 minuten.

In de WRC2-junior is het wel immens spannend geworden. De voorsprong van Chris Ingram (Skoda) van bijna een minuut is volledig weg en hij achtervolgd zelfs op twee seconden van Emil Lindholm (Skoda). De Belg Grégoire Munster is alleen aan het rijden want hij staat derde op 52 seconden van de leider en plaatsen vier en vijf, Erik Cais (Ford) en Mikko Heikkilä (Skoda), volgen al op twee minuten.

Morgen om 7u43 begint dag twee en staan er opnieuw acht proeven op het programma.