Home > Moto > Internationaal > WorldSBK: Loris Cresson en Pedercini scheiden wegen

WorldSBK: Loris Cresson en Pedercini scheiden wegen

Gisteren vaardigde het team een persbericht uit waarin werd gesteld dat de samenwerking met onze landgenoot Loris Cresson werd stopgezet. Maar via de sociale media van de rijder zelf lijkt het er eerder op dat er een vechtscheiding aan de gang is.

Afgelopen week werd er door Pedercini een financiering gevraagd voordat de deelname op Assen kon worden geregeld. Omdat er geen overeenkomst werd bereikt tussen de entourage van Loris Cresson en het Pedercini Racing Team gaf het team op sociale media aan dat er sprake was van een contractbreuk. Echter, vanuit het kamp van de rijder klinkt het dat er met Pedercini financieel geen enkel bedrag werd vastgelegd.

En van daaruit wordt het wat “lelijk”, want het team bleek na het uitvaardigen van hun communiqué niet bereikbaar en toen Loris Cresson zich vanmorgen aanmeldde op Assen om zijn bezittingen te komen terug halen, werd hem de toegang tot het circuit geweigerd. Het team had zijn deelname ingetrokken en dus ook zijn toegangspas tot het evenement. Volgens Cresson houdt het team vast aan zijn Kawasaki motor, die hij sinds het begin van dit seizoen gebruikte, en aan een partij onderdelen ter waarde van een goede 60.000 euro.

Wordt zonder enige twijfel vervolgd!