Home > Circuit > Porsche Sprint Challenge: mooi veld voor start in Zandvoort

Porsche Sprint Challenge: mooi veld voor start in Zandvoort

De Porsche Sprint Challenge onderging tijdens de wintermaanden een behoorlijke make-over, nu zonder de competitie van BMW en met meetings die volledig op één enkele weekdag afgewerkt worden.

De eerste afspraak van de Porsche Sprint Challenge staat donderdag 20 april op de agenda, in het Nederlandse Zandvoort, waar overigens drie van de vijf afspraken geprogrammeerd staan, naast eenmaal Zolder en eenmaal Assen. Het startveld oogt mooi, met bijna 20 wagens, mooi verdeeld tussen Porsche 911 en Porsche Cayman. Van Belgische zijde zet Speedlover een Porsche 991 GT3 Cup voor vader en zoon Verhoeven in en mikt NGT Racing met Stijn Lowette op de titel. 

Lars Plato, de Series Manager van de competitie is dan ook tevreden: “Klopt, het resultaat is zeker goed, met uiteraard altijd marge om te groeien. We hebben een mooie verhouding in de aantallen 911 GT3 Cup en Cayman GT4, met ook twee nieuwe teams in onze piramide, RFF (Race for fun) en Triple&Crown Racing die we beide mogen verwelkomen bij de officiële Porsche one-make series van de Benelux. Er zijn ook veel nieuwe gezichten en gentlemen drivers die uit de wereld van de trackdays komen. Dat is precies de doelgroep waar we dit kampioenschap voor ontwikkeld hebben. We kijken dan ook naar een mooie start van het seizoen hier in Zandvoort uit.”