Home > Circuit > FFSA F4: Lorens Lecertua met podium in debuutweekend

FFSA F4: Lorens Lecertua met podium in debuutweekend

De Australiër Hugh Barter werd de te slagen man in het openingsweekend voor de Franse Formule 4 tijdens de Paasraces op Nogaro. Onze landgenoot Lorens Lecertua deed het bij zijn debuut uitstekend.

foto: ©ffsaacademy.org

Barter verzilverde zijn pole position in de eerste race op zaterdag, waar hij na een felbevochten race voorbleef aan de Japanner Souta Arao. Mooi debuut voor onze landgenoot Lorens Lecertua, die vanuit de karting zijn debuut maakt in de autosport met een negende plaats. Er was op zaterdag ook nog een tweede race, met de omgekeerde top tien uit de eerste race als startgrid. Dat liet toe aan Lorens Lecertua om de start te nemen op de eerste startrij en dat gaf als resultaat een mooie derde plaats. Podium dus in zijn debuutweekend… Lecertua gaf in alle geval zijn visitekaartje af! De zege in die tweede race was voor een andere Japanner, Yuto Nomura, die Enzo Peugeot kon afhouden.

Lecertua: tweemaal top tien en een podium!

Een negende en een derde plaats had de jonge Lecertua al in handen. In de derde en afsluitende race van het weekend, vertrok Lecuerta zondag op een zevende plaats. Het was een plaats die hij kon vasthouden. De zege ging opnieuw naar Barter, deze keer voor Pierre-Alexandre Provost, terwijl Lecertua na een korte tijd als zesde, uiteindelijk moest vrede nemen met een zevende positie. De leiding in de tussenstand van het kampioenschap gaat uiteraard naar Hugh Barter. De volgende wedstrijden zijn in het weekend van 6 tot 8 mei en worden gehouden op het stadscircuit van Pau.