Home > #Hoofdnieuws > ELMS Le Castellet: Tom Van Rompuy klaar voor nieuw avontuur

ELMS Le Castellet: Tom Van Rompuy klaar voor nieuw avontuur

Tom van Rompuy draait al geruime tijd mee in de nationale autosport, maar lijkt nu toch het ruimere sop gekozen te hebben. De Antwerpenaar betwist dit seizoen de integrale Le Mans Series en racet in juni ook in Le Mans, voorlopig nog in the Road to Le Mans, maar met als duidelijk doel een deelname aan de mythische 24-uursrace zelf. Autosportwereld.be sprak met de goedlachse Van Rompuy op het circuit van Paul Ricard.

Foto’s: © Autosportwereld en Qvick Motors

In Paul Ricard maakt Van Rompuy kennis met de DKR Engineering en zijn teamgenoten Sebastian Alvarez en Alexander Bukhantsov. Het trio doet het met de enige Duqueine M30 in LMP3.

“Inderdaad, het stopzetten van ons eigen team in de moderne racerij en de verkoop van de Mustang, maakten de weg vrij voor een nieuw project en voor mij is dat de 24 uur van Le Mans. Ik ga me dit jaar zo goed mogelijk voorbereiden en veel rijden, de ELMS is daar overigens perfect voor. Samen met DKR betwist ik in juni ook ook ‘The Road to Le Mans’, de bekende wedstrijd in het voorprogramma van de 24 uur van Le Mans, waardoor ik ook met de omloop kan kennismaken. Je kan daar anders nooit rijden. In combinatie met een testprogramma in LMP2 later dit jaar, kan ik dan vaststellen of ik al dan niet klaar ben voor mijn debuut in Le Mans, in 2023. Voorlopig mik nog op een deelname met een LMP2, maar een GT-wagen is ook niet geheel uitgesloten.”

Nu de Mustang naar Nieuw-Zeeland is, werkt Tom Van Rompuy aan zijn programma, maar er zijn nog andere mooie plannen.

Klopt”, zegt de jonge ondernemer. “We hebben de legendarische BMW 320 Groep 5, de originele die klaar is, maar waar we niet gaan racen en nu bouwen we een replica waar we wel mee het circuit op zullen gaan. Met de ‘echte’ zullen we wel in Goodwood tijdens de parade aanwezig zijn. Daarnaast zijn er de wedstrijden met de BMW M3 in het Belgische Historic kampioenschap en zal mijn vader meer en meer de regularity in de woestijn opzoeken. Last but not least zal ik ook met mijn vader de 24 uur van Zolder rijden, in een Porsche Cayman GT4.”