Home > Circuit > ELMS Le Castellet: Tom Cloet geeft stilaan de fakkel door

ELMS Le Castellet: Tom Cloet geeft stilaan de fakkel door

Hij is uit het juiste gentlemen driver-bloed gesneden, maar geeft ondertussen het racevirus ook aan zijn zoon Gilles Cloet door: Tom Cloet. De West-Vlaamse ondernemer is aanwezig op het circuit van Paul Ricard en werkt er de eerste race van een kleine autosportprogramma 2022 af. Autosportwereld.be sprak met hem.

In laatste instantie kwam Tom Cloet tot een overeenkomst met het Italiaanse EuroInternational, om er een Russische rijder te vervangen, die normaal gezien het seizoen met de Nederlander Glenn Van Berlo en de Spanjaard Xavier Lloveras in de LMP3-klasse van de European Le Mans Series zou afwerken. Cloet valt voorlopig enkel hier in.

Klopt“, beaamt de man die ook van triatlons houdt. “Ik heb een stevig 2021 achter de rug, met mijn tweede deelname aan de 24 uur van Le Mans en het is zakelijk erg druk en niet altijd voor de hand liggend, dus kan ik minder tijd in de autosport investeren. Bovendien is er Gilles, die dit jaar 16 wordt en we werken samen aan zijn toekomst. Wat ik voor mezelf investeer, kan ik niet met hem delen, dus dan is de keuze als vader snel gemaakt. Gilles opteert voor de uithoudingsracerij en liefst met prototypes en in die optiek test hij ondertussen al erg veel, met CN-prototypes en binnenkort ook een LMP3, maar evenzeer zijn er al testen met een Ginetta GT4 geweest. Op het einde van het seizoen wordt hij 16 en het plan is om samen het Formula Ford te rijden, net als de Walter Hayes Trophy. Gilles heeft potentieel en ik wil hem zeker de kans geven om zijn weg in de autosport te zoeken.”

Zelf gaat Tom dit seizoen de opener van de European Le Mans Series rijden en de 24-uursraces van de Nürburgring en Barcelona. “Met mogelijk nog een wedstrijd links of rechts, maar niets staat vast.