Home > Circuit > FIA F2: Cordeel besluit tests in Barcelona met een vijfde plaats

FIA F2: Cordeel besluit tests in Barcelona met een vijfde plaats

Het werd een uitstekende vijfde chrono voor Amaury Cordeel op Barcelona maar onze landgenoot houdt de voeten op de grond.

foto: ©dutchphotoagency

In de voormiddag legde Felipe Drugovitch (MP Motorsport) de lat hoger Met 1’27″529 zette hij de snelste tijd van de hele week. Hij was goed drie tiende sneller dan Liam Lawson (Carlin) Amaury Cordeel besloot met de Van Amersfoort machine op een negentiende tijd. “Net toen ik mijn tweede performance run wou doen was er een rode vlag waardoor we moesten wachten. De anderen hadden op dat moment hun kwalificatieruns al gedaan. Toen ik dan eindelijk weer op de baan kon, kwam ik terecht in veel verkeer en ook nog eens op een circuit met veel vuil, waardoor ik veel rommel op de banden kreeg. Echte kwalif-rondes rijden was dus onmogelijk. Dat was zeer spijtig was want ik ben overtuigd dat een top 10-plaats zeker mogelijk was als ik de eerste twee sectoren ook had kunnen pushen.. Mijn beste tijd in de derde sector bewijst dit!

In de namiddag mocht Juri Vips (Hitech) de beste tijd neerzetten, voor Jake Hughes trouwens, de Van Amersfoort teamgenoot van Amaury Cordeel. Vips bleef met 1’29″288 wel ver boven de beste tijd van Drugovitch. Amaury Cordeel zelf zette nog een vijfde tijd, een uitstekend resultaat, maar Amaury relativeert zelf. “Het was een zeer incidentrijke namiddag. Bijna iedereen deed sessie in race-afstelling en probeerden verschillende setups uit. Die vijfde tijd staat leuk maar is absoluut geen waardemeter. Het is voor mij enkel een bevestiging dat het raceritme zeer goed zit. We houden een zeer goed gevoel over aan deze driedaagse test en reizen met vertrouwen af naar Italie.”