Home > Circuit > FIA F2: Cordeel knap vierde op tweede testdag in Barcelona

FIA F2: Cordeel knap vierde op tweede testdag in Barcelona

De tweede dag van de Formule 2 testritten op Barcelona zag de snelste tijden voor Nissany en Armstrong , maar zag ook onze landgenoot Amaury Cordeel in een glansrol bij Van Amersfoort Racing.

foto: ©dutchphotoagency

In de voormiddag liet Roy Nissany voor DAMS met 1’28″812 de snelste tijd klokken. Het werd een onstuimige sessie met liefst zes rode vlaggen. In een sessie waarin de meeste teams aan het werken waren op de “lange runs”, betekende dat veel onderbrekingen van het ritme. Onze landgenoot Amaury Cordeel zette voor Van Amersfoort een negentiende tijd en bleef daarmee een plaatsje voor aan zijn teamgenoot Jake Hughes.

De namiddag was het dan de beurt aan Marcus Armstrong om met 1’29″752 de beste tijd neer te zetten, trager dan de voormiddag, maar dat was helemaal te wijten aan de voorspelde regen, waardoor de teams het gas wat inhielden. Die regen kwam er dan uiteindelijk toch en daarna hield iedereen het op enkele verkennende ronden. Bij Van Amersfoort koos men ervoor om de nodige set-ups te zoeken tijdens verschillende race runs. In het begin van de namiddag had Amaury de mogelijkheid om enkele snelle rondes te rijden die hem in de bovenste helft van de tabellen plaatsten. Onze landgenoot Amaury Cordeel bleef met de Van Amersfoort machine op een goede vier tienden van Armstrong en hij deelde gek genoeg de exact zelfde tijd als de regerende kampioen F3, Dennis Hauger (1’30″169). Het onderscheid moest in de vier cijfers achter de komma worden gezocht, en dat leverde Cordeel een mooie vierde tijd op!

Morgen zou het weer veel beter zijn en er wordt dan ook verwacht dat dan de kwalificatiesimulaties zullen uitgevoerd worden.