Home > Rally > Divers > Rallyfiguur van de week: Eddy Smeets

Rallyfiguur van de week: Eddy Smeets

Foto’s ©: Lorenz Deschuyttere

1. Wie is Eddy Smeets?
Ik ben 50 jaar, de papa van Marie, Victor en Henri. Ik woon in Genk, maar werk al 25 jaar als communicatieverantwoordelijke bij de gemeente Kinrooi. Op jonge leeftijd besmette mijn nonkel mij met het rallyvirus waardoor ik op mijn achttiende begon als co-piloot in rally en rallysprints.

2. Van welke wedstrijd droom je?
Ik vind Monte Carlo de meest mythische wedstrijd van allemaal en had al twee keer het geluk om die te kunnen navigeren. De IRC-manche in 2010 als co van Kris Princen met de zege in de Clio Trophy en 2WD behoort tot mijn beste rallysouvenirs. Nieuwe wedstrijden zijn altijd leuk om te leren kennen, maar iets waar ik van droom is om ooit mijn thuiswedstrijd, de Sezoensrally, algemeen te kunnen winnen.

3. En van welke rallywagen?
Ik zou wel eens graag in een WRC-auto navigeren, ongeacht welke generatie… maar met een lichte voorliefde voor Ford.

4. Wie is je voorbeeld?
Nicolas Gilsoul

5. Wat wil je nog bereiken?
Dit jaar heb ik nog een aantal nieuwe uitdagingen in het verschiet, op organisatorisch vlak (wedstrijdleider Sezoensrally) maar ook als co-piloot. Deze zomer ga ik met een zeer jonge piloot aan de slag in het buitenland. In het najaar heb ik nog wat Historic Regularity events gepland, een discipline die ik pas recent ontdekte. Ik zou graag eens een VAS Classic of rittensport (algemeen) winnen. Natuurlijk probeer je overal en altijd de top te bereiken met overwinningen en/of een tevreden gevoel, wetend dat je je best ervoor gedaan hebt.