Home > Moto > Internationaal > WorldSBK: Bautista wint, spektakel in Supersport

WorldSBK: Bautista wint, spektakel in Supersport

Het spektakel was deze zondag op Aragon eerder in de Supersport series te zoeken. In Superbike deed Bautista de beste zaken.

Op zondagochtend won Alvaro Bautista (Aruba.it Racing – Ducati) de superpole race en bevestigde daarmee dat hij terug was aan de top. Naast zich op de eerste startrij kreeg hij de onvermijdelijke Jonathan Rea (Kawasaki Racing Team WorldSBK) en regerend kampioen Toprak Razgatlioglu (Pata Yamaha with Brixx WorldSBK). In de race zagen we een felbevochten openingsfase waarna de race wat in de plooi viel. Het was opnieuw Michael Ruben Rinaldi (Aruba.it Racing – Ducati) die net als gisteren de rol wat moest lossen. Vooraan had Bautista de race stevig in handen. Jonathan Rea moest genoegen nemen met de tweede plaats en Toprak Razgatlioglu besloot op de derde podiumtrede. Onze landgenoot Loris Cresson (Pedecini Kawasaki) eindigde op de 23ste plaats. In een eerste tussenstand binnen het kampioenschap gaat Alvaro Bautista aan de leiding met 57 punten, voor Jonathan Rea (54).

Spanning en spektakel was er in de Supersport race. Dat was dan vooral de verdienste van Dominique Aegerter (Ten Kate Racing Yamaha) en Lorenzo Baldassarri (Evan Bros. WorldSSP Yamaha) die het uitvochten tot op de lijn. Aegerter won met drie honderste voorsprong op Baldassarri. Nicolo Bulega (Aruba.it Racing – WorldSSP Team) vervolledigde het podium. Dominique Aegerter en Lorenzo Baldassarri delen met 45 punten de voorlopige leidersplaats in de tussenstand.

In WorldSSP300 won Alvaro Diaz (Arco Motor University Team) een felbevochten race. Het was voor Diaz zijn eerste zege. Marc Garcia (Yamaha MS Racing) en Lennox Lehmann (Freudenberg KTM – Paligo Racing) stapten mee op het podium. In de tussenstand deelt Diaz met 45 punten de leiding met Garcia.