Home > #Hoofdnieuws > FE Rome R2: dubbele winst voor Mitch Evans en Jaguar!

FE Rome R2: dubbele winst voor Mitch Evans en Jaguar!

De Nieuw-Zeelander Mitch Evans (Jaguar) wint voor de tweede keer de Rome E-Prix na een bewogen race met veel incidenten. Jean-Eric Vergne (DS) kon zijn pole position van eerder niet verzilveren en kwam als tweede over de streep. Ook Nederlandse Belg Robin Frijns (Envision) mocht opnieuw het podium beklimmen op de derde trede. Onze landgenoot Stoffel Vandoorne (Mercedes) reed een goede race en eindigde als vijfde.

6 wagens haalden de finish niet. 20 minuten na de start mocht de Safety Car de eerste keer de baan op. Het circuit moest vrijgemaakt worden nadat Antonio Giovinazzi (Dragon) stil viel op de baan. 10 minuten voor het einde zagen de Safety Car een tweede maal op de baan. Deze keer voor Alexander Sims (Mahindra) die in de beginfase van de race schade opgelopen had en niet meer verder kon rijden. De derde Safety Car reed uit voor Nick Cassidy (Envision) die in de muur geduwd werd. Oliver Rowland (Mahindra) viel eerder in de race al uit. Een slecht weekend voor Mahindra in Rome. Edoardo Mortara (Venturi) wist de race ook niet uit te rijden na een aanrijding waardoor de aandrijving weg viel. En ook Jake Dennis (Andretti), die op de tweede plaatst startte, wist de race niet uit te rijden.

Jean-Eric Vergne gaat als leider in het kampioenschap naar het Prinsendom Monaco. Robin Frijns is tweede. Stoffel Vandoorne is derde.

Binnen 3 wekend, op 30 april, gaan we opnieuw racen in Monaco. Waar we ter plaatse verslag van zullen uitbrengen.