Home > F1 > F1 Australië: Norris snelste tijdens laatste vrije training, Aston Martin met kopzorgen

F1 Australië: Norris snelste tijdens laatste vrije training, Aston Martin met kopzorgen

In Melbourne stond daarnet de laatste vrije training op het programma. In de derde sessie blijven de problemen voor Aston Martin zich opstapelen. Lando Norris (McLaren) was het snelst met Charles Leclerc (Ferrari) en Sergio Perez (Red Bull) achter hem

Foto: © McLaren

Voor Aston Martin is het een begin van het seizoen dat het zeker snel wil vergeten. Sebastian Vettel heeft opnieuw problemen gehad, maar deze keer waren het geen mechanische. In de snelle chicanebocht tien verloor hij de controle en crashte hard, waardoor zijn wagen zwaar beschadigd geraakte en het team veel werk zal moeten verrichten om klaar te geraken tegen de kwalificatie van straks. Deze crash veroorzaakte de eerste rode vlag van de dag, maar daar bleef het niet bij. Vijf minuten voor het einde van de sessie kon Lance Stroll (Aston Martin) pas voor het eerst buiten komen, maar dat duurde niet lang, want in bocht elf crashte hij en veroorzaakte een tweede rode vlag en meteen ook het einde van de sessie.  

Door deze late rode vlag bleef Lando Norris (Mclaren) verrassend genoeg bovenaan staan. Niemand deed beter dan zijn 1’19”117. Op plaats twee zien we Leclerc en Perez vervolledigd het podium.

De kwalificatie begint straks om 8u00 Belgische tijd.