Home > #Hoofdnieuws > Clio Trophy: Nikolai Bruyneel in voetsporen van zijn vader

Clio Trophy: Nikolai Bruyneel in voetsporen van zijn vader

De jonge West-Vlaming Nikolai Bruyneel start dit weekend in de Clio Trophy Belgium, een belangrijke merkencup voor jonge rijders in het kader van het Belgian Rally Championship. Bruyneel, de zoon van de voormalige rallylegende Dominique Bruyneel, doet dat aan de zijde Jasper Maelfait. De eerste afspraak is de TAC Rally in Tielt, de derde wedstrijd ook van het nationale rallykampioenschap.

Nikolai Bruyneel is niet helemaal aan zijn proefstuk toe, want de jongeman uit Waregem heeft al enkele wedstrijden gereden: “Klopt”, lacht hij, “maar met een kleine Peugeot 106 in regionale wedstrijden om echt gewoon mijn eerste meters te rijden. Veel meer was het niet en deze deelname aan de Clio Trophy Belgium is echt een eerste grote stap in de verwezenlijking van een droom, met name echt professioneel rallyrijder worden. Daar staan we echter nog ver vanaf, ik wil nu dit seizoen vooral veel leren en progressie maken. De beste formule is dan de Clio Trophy Belgium, waarin we met een betaalbare en competitieve wagen met gelijke wapens tegen andere jongeren kunnen strijden. Als voorbereiding heb ik de Rally van Hannuit al gereden. Dat was nodig, want ik ben iemand die eerste de wagen moet kennen voor hij het tempo verhoogt. Het was ook mijn eerste kennismaking met een sequentiële versnellingsbak. Pas wanneer het vertrouwen er is, kan ik hard gaan. In het begin van de wedstrijd heb ik de wagen leren kennen, heb ik gespeeld met de remdruk, de koppeling en de afstellingen, om later het ritme te verhogen. Dat lukte goed in het slot van de wedstrijd in Hannuit, dus ik voel me klaar voor de TAC Rally.

Mooie kalender

Het seizoen omvat meerdere manches van het Belgian Rally Championschip en starten doen Bruyneel en Maelfait dus in eigen streek. “We openen het seizoen op 9 april in de TAC Rally, een wedstrijd die nieuw is de kalender van de Trophy. Daarna volgen de Rally van Wallonië, de Omloop van Vlaanderen, de East Belgian Rally, ook nieuw op de kalender, en de Condroz Rally.”

De TAC Rally start zaterdagochtend en eindigt zaterdagavond na drie lussen van vier klassementsproeven (Schuiferskapelle, Ondank, Oosthoek en de Poelberg).