Home > F1 > F1 Saoedi-Arabië: Leclerc is ook in tweede trainingsessie het snelst

F1 Saoedi-Arabië: Leclerc is ook in tweede trainingsessie het snelst

De tweede vrije training in Saoedi-Arabië begon om te beginnen en kwartier later door een gesprek tussen de teambazen, rijders en de F1 zelf, over de explosie op 10km van het circuit. Wanneer de sessie dan toch begon was het Charles Leclerc (Ferrari) die het snelst was, Max Verstappen (Red Bull) werd tweede en Carlos Sainz derde (Ferrari)

Foto: ©Ferrari

Ook tijdens de tweede sessie was er opnieuw een probleem voor Kevin Magnussen (Haas), net zoals deze middag moest hij de training vroegtijdig verlaten door problemen aan zijn motor. Problemen die bijna elke andere rijder had, was het porpoising. Tijdens de sessie klaagden de rijders bijna allemaal dat de wagen te veel op en neer ging op de rechte stukken, alleen bij Red Bull hoorden we geen geklaag.

Iets anders dat ook voor problemen zorgde, was het feit dat Jeddah een stratencircuit is. Leclerc heeft dat aan den lijve ondervonden, want hij botste tegen de muur in bocht vier en aan zijn linkervoorband brak iets af waardoor hij niet meer buitenkwam voor de rest van de sessie.

Ondanks het vroeger verlaten van de sessie, bleef de Ferrari-rijder bovenaan staan. Met een 1’30”074 op de zachte band, reed hij een tiende sneller dan Max Verstappen op de medium band, Carlos Sainz werd derde.

Morgen is er om 15u00 Belgische een laatste trainingsessie en de kwalificatie begint om 18u00.