Home > Circuit > FIA F2 Jeddah: pole voor Drugovitch en voor Hughes en Van Amersfoort

FIA F2 Jeddah: pole voor Drugovitch en voor Hughes en Van Amersfoort

Ook de kwalificatiesessie van de Formule 2 was opnieuw zeer bewogen met twee incidenten en driemaal een onderbreking met rode vlag. Felipe Drugovitch hield het beste het hoofd koel en pakte de pole voor de race op zondag. Voor de sprintrace, met omgekeerde grid, is de beste startplaats voor Jake Hughes.

foto: ©dutchphotoagency

Eerst en vooral nog even meegeven dat ook de incidenten tijdens de vrije training niet helemaal zonder gevolg bleven. De Turk Cem Bölükbasi werd nadat zijn Charouz de muur raakte naar het ziekenhuis in Jedda gevoerd. Hij zal er uit voorzorg een aantal medische checks ondergaan.

De incidenten van deze ochtend zorgden ervoor dat niet alle rijders voldoende rondes reden en dus treuzelde men ook niet om de baan op te gaan bij de start van deze kwalificatiesessie. Voor Theo Pourchaire zat het opnieuw niet mee want hij moest de ART parkeren met een beginnend brandje. Het zorgde ook voor een lange onderbreking onder rode vlag in de sessie. Amper waren de heren weer terug op de baan gestuurd of er was een nieuwe rode vlag, deze keer omdat Logan Sargeant zijn Carlin vakkundig vernielde met een klap tegen de muur.

Drugovitch in de slotfase

Armstrong koos met de Hitech de juiste tijd om een foutloze ronde af te leggen en pakte de voorlopie pole terwijl Ralph Boschung met de Campos (gehinderd door Frederik Vesti) voor zeven duizendsten naar de tweede plaats moest. Met nog vijf minuten te gaan was er opnieuw een rode vlag, deze keer zonder een aanwijsbare reden. Wellicht zocht de Medical Car, die een ronde over het circuit aflegde zonder interventie, een door het GPS systeem foutief aangegeven stilstaande wagen op het circuit. De sessie ging toch nog opnieuw van start. Het was dan Felipe Drugovitch die met de MP Motorsport plots een hoop tijd vond en zich van de pole verzekerde, voor Richard Verschoor (Charouz)

Onze landgenoot Amaury Cordeel betaalde zijn leergeld en liet op dit lastige en verraderlijke circuit een 20ste tijd noteren. Zijn ploeggenoot Jake Hughes mag morgen wel van de eerste plaats vertrekken met de Van Amersfoort machine, vanwege de tiende tijd in deze sessie