Home > Circuit > NLS Nürburgring: 135 wagens voor de openingsmanche met Laurens Vanthoor als één van de topfavorieten

NLS Nürburgring: 135 wagens voor de openingsmanche met Laurens Vanthoor als één van de topfavorieten

Zaterdag wordt de eerste wedstrijd van de Nürburgring Langstrecken Serie (NLS) gehouden met maar liefst 135 wagens op de deelnemerslijst. De GT3’s, met 22 waaronder een Porsche voor Laurens Vanthoor, zullen voor de algemene overwinning strijden. Er komen in totaal tien Belgen aan de start.

(Foto: © Manthey Racing)

Laurens Vanthoor, die een Porsche 911 GT3 R van Manthey Racing bestuurt, mag tot de topfavorieten gerekend worden. Hij deelt de wagen met Michael Christensen en Frédéric Makowiecki. Maxime Dumarey en Jean Glorieux zijn de twee andere Belgen met GT3-matriaal tot hun beschikking. Zij racen met een Aston Martin Vantage GT3 van PROsport Racing. Ook broer Guillaume en vader Guido Dumarey vinden we bij PROsport Racing. Guillaume bemant met Simon Balcaen een Porsche Cayman en Guido doet het met een Aston Martin Vantage GT4.

Esteban Muth zien we met een BMW M2 CS Racing in de gelijknamige merkencup. Deze wagen wordt ingezet door Walkenhorst Motorsport, het team waarvoor Muth in het DTM zal uitkomen en misschien ook bij de 24 uur van de Nürburgring. Olivier Muytjens, Kurt Dujardyn en Jacques Castelein rijden met een Toyota GT86 Cup in klasse SP3.

De kwalificaties worden zaterdagmorgen tussen 8u30 en 10u afgewerkt. De vier uur durende wedstrijd start om 12u ’s middags.