Home > F1 > F1 Saoedi-Arabië: Red Bull blikt vooruit op Jeddah

F1 Saoedi-Arabië: Red Bull blikt vooruit op Jeddah

Na een dramatische start in Bahrein vertrekt het team met goede hoop richting Saoedi-Arabië. Door het uitvallen van beide rijders in de vorige race, zijn Max Verstappen en Sergio Perez extra gebrand op een goed resultaat.

foto: © Red Bull content pool

Op het Bahrain International Circuit vielen beide Red Bull-wagens uit met motorproblemen, terwijl ze zicht hadden op een tweede en vierde plek. Deze teleurstelling heeft het team extra kracht gegeven om in Jeddah voor een goed resultaat te strijden. “Vorig weekend was een bittere pil om te slikken voor het team. We hadden een sterke wagen en setup, dus zijn er ook veel positieve dingen die we kunnen zeggen over Bahrein. Er zijn nog 22 races om de verloren punten in te halen dus moeten we niet meteen beginnen panikeren. Het Saudi-circuit is voor iedereen nog nieuw en zeker nu ze de lay-out een klein beetje hebben aangepast. Vooral in sector één is er veel veranderd dus is het wachten tot vrijdag om te zien welk effect het heeft. Omdat het een snelle baan is, zal het interessant zijn om te zien hoe de zwaardere wagens reageren,” aldus Verstappen.

Ook zijn teamgenoot Perez wil revanche voor het mindere vorige weekend: “Ik kan niet wachten om weer in de wagen te springen. Zondag was ik één ronde verwijderd om het seizoen met een podium te starten, maar ik ben ervan overtuigd dat dit team er samen zal uitkomen. Het seizoen is nog lang en we hebben een snelle wagen dus alles kan nog. Vorig jaar was het een crazy race en dit seizoen zal dat misschien zelfs nog meer zijn door de nieuwe wagens. Jammer genoeg finishte ik in 2021 niet, daarom is de eerste opdracht dit weekend een probleemvrije race rijden.”

Morgen start de eerste vrije training om 15u00 Belgische tijd. De race is zondag om 19u00.

You may also like
F1 Bahrein: Red Bull en Aston Martin in de wolken, Ferrari en McLaren in dal
F1 Bahrein: Max domineert openingsrace: “Precies de start die we wilden”
F1 Bahrein: Verstappen wint moeiteloos, Alonso op podium
F1 Bahrein: Verstappen meteen op pole voor seizoensopener