Home > Circuit > In een notendop: Formule 4 en Formula Regional

In een notendop: Formule 4 en Formula Regional

  • F4 Spanje – De Spaanse Formule 4 en de Italiaanse Formule 4 testten samen op Spa-Francorchamps. In de Spaanse serie waren over twee testdagen de Australiër Hugh Barter (Campos) en de Italiaan Valerio Rinicella (MP Motorsport) de snelsten, maar ook de Bulgaar Nikola Tsolov, de nieuwe beschermeling van Alonso bij Campos, maakte een goede beurt met een tweede en een derde tijd.
  • F4 Italië – De sterkste F4 competitie in Europa is de Italiaanse en daarin toonden op Spa Alex Dunne ( US Racing) en Andrea Kimi Antonelli (Prema) zich de snelsten. Charlie Wurz haalde met zijn Prema machine een tweede en een derde tijd. Onze landgenote Maya Weug pakte met Iron Lynx een 14de en een 18de tijd.
  • FRECA – De Formula Regional Europe hield dan weer testritten op Barcelona. Gabriele Minì (ART) op de eerste dag en Gabriel Bortoleto (R-Ace) op dag twee zetten de bakens uit. Er waren trouwens niet minder dan 40 rijders aan het testen met onder hen ook vijf vrouwen (Lena Buhler, Hamda Al Qubaisi, Abbi Pulling, Belén García en Juju Noda). In de serie, die in het weekend van 23 en 24 april een eerste raceweekend kent, zijn er nog een aantal zitjes beschikbaar.

foto: ©formularegionaleubyalpine.com