Home > Circuit > F2 Bahrein: Cordeel grijpt naast eerste punten na straf

F2 Bahrein: Cordeel grijpt naast eerste punten na straf

De criticasters hadden hem een plek achteraan voorspeld, maar Amaury Cordeel bewees tijdens het eerste weekend van de FIA F2 in Bahrein, dat hij absoluut zijn plek in het veld verdient. Na een snelste ronde op zaterdag, reed de jongeman uit Temse naar een plek in de punten op zondag, maar een straf voor overdreven snelheid in de pitlane maakte dat Cordeel als dertiende werd geklasseerd. Autosportwereld.be sprak met onze eenzitterbelofte.

Foto’s: © © Dutch Photo Agency

Het ging allemaal zeer snel en we hadden tijdens de vrije training weinig tijd om aan het circuit te wennen“, doet Cordeel zijn verhaal aan Autosportwereld.be “Ik werd achttiende in de vrije trainingen, maar veel tijd om erover na te denken was er niet. De kwalificatie volgde al zeer snel en dat werd eigenlijk een grote teleurstelling. In mijn eerste snelle ronde bleef mijn DRS-systeem openstaan, waardoor ik in de laatste bocht al wat tijd verloor Het was onmogelijk het euvel te herstellen, met als gevolg dat ik pas als 21ste mocht vertrekken.

“In race 1 hebben we voor de start een foute bandenkeuze gemaakt. Daardoor heb ik ontzettend veel tijd verloren. Nadat mijn team de beslissing had genomen zes rondjes voor het einde een pitstop te maken voor andere soft compound banden, ging alles een stuk vlotter. Natuurlijk had ik een grote achterstand door de extra pitstop, maar op enkele ronden zat ik in het zog van de voorliggers.”

Het resultaat van zondag gaf me wel zelfvertrouwen voor de tweede race. In die tweede race ondervond ik snel dat ik weinig temperatuur kreeg in de harde band. Door de ervaring van race 1 kon ik de schade beperken en maakte ik progressie. Na mijn pitstop ging alles weer een stuk vlotter en ben ik naar een negende plek kunnen rijden. Helaas had ik een penalty voor speeding in de pitlane en daardoor ben ik in het klassement op plek 13 geëindigd. Ik kijk uit naar Jeddah om volgend weekend opnieuw aan de slag te gaan met het team Van Amersfoort om het beste van mezelf te geven!

Sakhir (BAH) Mar 17-20, 2022 – Gulf Air Bahrain Grand Prix at Bahrain International Circuit. Amaury Cordeel #25 VAR. © 2022 Diederik van der Laan / Dutch Photo Agency