Home > Circuit > In een notendop: Indycar – FIA F3 – F4

In een notendop: Indycar – FIA F3 – F4

  • Indycar – Op de ovaal van Forth Worth in Texas reed Felix Rosenqvist met de Arrow McLaren SP Chevrolet naar een nipte pole. Hij klopte Scott McLaughlin (Penske-Chevrolet), de winnaar van de openingsrace in Florida, met drie duizendste van een seconde. Takuma Sato (Dale Coyne Honda) start als derde. De race wordt deze zondagavond verreden.
  • FIA F3 – In Bahrein ging de Argentijn Colapinto voor Van Amersfoort Racing van start vanop de pole en nam de leiding voor Roman Stanek. De Tsjech liep, net als gisteren tegen een lekke band aan en mocht alle ambities opbergen. De jonge wolven van de Formule 3 waren in deze hoofdrace (met meer punten te verdelen) heel wat heethoofdiger. Dat leidde tot een middenstuk van de race waarin een safety car en twee virtuele exemplaren daarvan werden uitgevaardigd. Het waren omstandigheden waarin Victor Martins (ART) zijn voordeel haalde en de leiding greep. Hij spurtte naar de zege, voor Arthur Leclerc (Prema) die opnieuw een mooie klim maakte vanuit het peloton naar de tweede plaats. Grégoire Saucy (ART) kon na een penalty voor Colapinto nog de derde plaats grijpen. Martins neemt in het kampioenschap de kop met 25 punten, ééntje meer dan zijn achtervolger Arthur Leclerc.
  • F4 Spanje – Op Barcelona werden de afgelopen week “winertests” gehouden voor de Spaanse Formule 4 en daarin zagen we de Duitser Oliver Goethe met de Motopark Dallara-Spiess als snelste op de tabellen verschijnen

foto: ©indycar.com