Home > Circuit > FIA F2 (Bahrein): zege voor Verschoor, Cordeel met snelste ronde

FIA F2 (Bahrein): zege voor Verschoor, Cordeel met snelste ronde

Richard Verschoor reed een voorbeeldige race en bleef van bij de start tot de finish aan de leiding. De Nederlander zorgde zo voor de eerste zege van het Italiaanse Trident in het Formule 2 tijdperk.

foto: ©Dutch Photo Agency

Het was Felipe Drugovitch die voor MP Motorsport mocht starten vanop de pole, maar de Braziliaan maakte een verschrikkelijk slechte start. Meer had Richard Verschoor niet nodig om onmiddellijk naar de leiding te gaan. Voor het grootste deel van de race hield de Nederlander met zijn Trident de aanvallen af van Ralph Boschung (Campos) en van Jehan Daruvala (Prema). Verschoor raapte algauw een mooie voorsprong bij elkaar. Dat duurde tot de safetycar die werd ingeroepen nadat Jake Hughes (Van Amersfoort) Jack Doohan (UNI Virtuosi) rond tikte.

Voor Verschoor maakte het weinig uit. De Nederlander ging opnieuw aan de leiding en liep uit tot meer dan twee seconden voorsprong. De grote verliezer was misschien nog Theo Pourchaire (ART), die diende op te geven na een technisch euvel (olielek?). Jehan Daruvala kwam uiteindelijk nog als tweede over de lijn en Liam Lawson (Carlin) maakte het beste gebruik van zijn banden door nog op te rukken naar de derde podiumtrede. Nog te vermelden is zeker de achtste plaats voor de Japanner Iwasa die met zijn DAMS machine van de laatste startplaats diende te vertrekken.

Voor onze landgenoot Amaury Cordeel waren er geen mirakels weggelegd. Hij zal met Van Amersfoort een harde leerschool moeten doorlopen al legde hij een rustigere race af dan zijn teamgenoot Jake Hughes, die eerst een bestraffing kreeg voor het rondduwen van Doohan en daarna zelf werd getikt door Novalak en diende op te geven. Cordeel liet zich opmerken door in de 19de ronde de snelste ronde van de race neer te zetten. Helaas kon hij, met een 20ste eindpositie geen verder voordeel halen uit dit feit. Anderzijds zijn de prestaties van de meer ervaren Hughes en de snelste ronde in de race goed nieuws. Het betekent immers dat de Van Amersfoort machine in wezen snel is en dat stemt positief voor de volgende races.