Home > #Hoofdnieuws > BRC South Belgian: Stéphane Lefebvre haalt het voor Gregoire Munster

BRC South Belgian: Stéphane Lefebvre haalt het voor Gregoire Munster

De tweede editie van de South Belgian Rally was een kolfje naar de hand van Stéphane Lefebvre. De Fransman pakte zijn tweede opeenvolgende zege in het Belgian Rally Championship en leidt dus ook comfortabel in het Belgische rallykampioenschap.

Dat Lefebvre zou winnen, stond in de sterren geschreven. De Fransman is overal een fractie sneller dan de Belgische concurrentie die slechts af en toe een scratch kan pakken. In de eerste lus was die eer voor Ghislain de Mevius (Skoda) weggelegd, in de tweede voor Adrian Fernemont (Skoda) en in de derde voor Grégoire Munster (Hyundai). De overige proeven waren voor de man uit Noord-Frankrijk in de Citroën C3 Rally2 van DG Sport.

Het Belgische niveau is goed, met mooie wedstrijden, zeker even goed als het Franse asfaltkampioenschap”, was de winnaar positief voor ons Belgian Rally Championship. “Ik ben tevreden met mijn wedstrijd, de auto was goed en ik heb nooit echt over de limiet moeten rijden, maar anderzijds kan ik hier met de Belgische tegenstand ook niet op mijn lauweren rusten.” Leuk idee van de ‘Nordist’: “Misschien moeten we nadenken over een gezamenlijke wedstrijd voor het Belgische en Franse kampioenschap.”

Munster toont talent

Grégoire Munster reed in zijn BMA Hyundai i20 N naar de tweede plaats, na een zeer mooie en foutloze wedstrijd. “Het ging beter en beter naarmate de wedstrijd vorderde”, aldus de man uit Verviers, die vlekkeloos Nederlands spreekt. Munster haalde het voor een opnieuw bijzonde verdienstelijke Gino Bux (SXM Skoda). Ghislain de Mevius (Skoda) en regerend kampioen Adrian Fernémont (Skoda), die geen makkelijke start van het seizoen kent, werden vierde en vijfde op ruimere afstand.

De zeges in GT was voor Romain Delhez in een Porsche, terwijl de Duister Marijan Griebel (Peugeot) de beste in Rally4 en de Stellantis Cup was en dus hadden de Belgen ook hier het nakijken. Eric Cunin (Skoda) won de Master Cup, voor Jimmy D’Hondt (Ford).

De volgende wedstrijd van het BK is op 9 april in Tielt voor de TAC rally.