Home > #Hoofdnieuws > BRC South Belgian: Lefebvre verstevigt leidersplaats in lus twee, Munster volgt al op dertien seconden

BRC South Belgian: Lefebvre verstevigt leidersplaats in lus twee, Munster volgt al op dertien seconden

Twee van de drie lussen in Vresse-sur-Semois zijn afgerond. Net zoals na de eerste lus is het Stéphane Lefebvre (Citroën) die helemaal bovenaan staat. Met nog vier proeven te gaan heeft de Fransman 13,2 seconden voorsprong op Grégoire Munster in de Hyundai.

De temperaturen zijn vergeleken met deze ochtend de hoogte in gegaan in Vresse-sur-Semois. Het gevolg hiervan is dat iedere toptijd van deze ochtend is gebroken. Tijdens de tweede keer door Cornimont staat Lefebvre voor het eerst niet de top drie van een KP. Adrian Fernémont (Skoda) is hier 0,2 seconden sneller dan Grégoire Munster en ligt één seconde voor op de Skoda van Gino Bux. In KP6 zet Lefebvre dit meteen recht met de toptijd. Nummers twee en drie zijn dezelfde als KP5. Munster verliest 0,4 seconden en Bux 0,8 op de rijder in de Citroën.

In KP7 verstevigt Lefebvre zijn leidersplaats door twee seconden sneller te gaan dan Munster. Het lijkt een tweestrijd te gaan worden, want alleen al in deze proef is het verschil met de derde, de Mevius, al twaalf seconden. Ook de laatste KP in lus twee gaat naar de Fransman, hij vergroot zijn voorsprong met 2.3 seconden op Bux en Munster die dezelfde tijd rijden.

Hiermee eindigt Lefebvre de tweede lus met een riante voorsprong van 13,2 seconden op Munster. Hij staat op dit moment in niemandsland, want de nummers drie (de Mevius) en vier (Bux) staan al op 26 en 29 seconden van de leider.

In de RGT-klasse leidt Romain Delhez (Porsche) nog steeds. Hij heeft op dit moment één minuut voorsprong op Glen Janssens ook in een Porsche. De strijd in de RC4 is dan wel weer spannend. Marijan Griebel (Peugeot) ligt na acht KP’s maar 4,6 seconden voor op Tom Rensonnet (Renault).

Dirk Vermeersch in de Lancia moest al in KP6 de handdoek werpen, want hij had motorproblemen. De laatste lus start om 15u46.