Home > Circuit > Eenzitter > FIA F3 (Bahrein): debuutzege voor Isack Hadjar

FIA F3 (Bahrein): debuutzege voor Isack Hadjar

De Fransman Isack Hadjar won zijn allereerste Formule 3 race ooit. Het waren de rookies die de show stalen in Bahrein, voor de openingswedstrijd van het FIA F3.

foto: ©fiaformula3.com/media

Deze ochtend nog werd bekend dat de Indiër Kush Maini zijn tijd uit de kwalificatie geschrapt zag en bijgevolg vanuit de pitlane zou starten. Dat maakte niets uit voor de poleman en regerend Brits Formule 3 kampioen Zak O’Sullivan. Hij pareerde bij de start de aanval van zijn landgenoot Oliver Bearman (Prema) en nestelde zich aan de leiding.

Achter dat duo waren woedden de duels, en waar duels worden uitgevochten vallen er ook slachtoffers. Zo reden de ART teamgenoten Victor Martins en Grégoire Saucy elkaar aan, met een opgave voor beide heren. Verder verdween ook Stanek (Trident) met een lekke band terwijl vooraan Oliver Bearman uiteindelijk de leiding overnam van O’Sullivan en aan het einder verdween. Voor O’Sullivan betekende dat de aftocht want de Brit zakte steeds verder weg naar een zesde eindpositie. De beste zaak was er voor een andere rookie, Isack Hadjar. Die vocht zich voorbij Maloney en Smolyar (de Rus rijdt onder neutrale vlag) en pakte de tweede plaats. Een tweede plaats die alsnog wijzigde in een overwinning want in de slotfases werd Bearman nog bedacht met een bestraffing van vijf seconden voor het overschrijden van de track limits. Zege dus voor Hadjar, voor Bearman en Smolyar. Maloney werd vierde voor een opzittende Arthur Leclerc, die met de Prema een moie opklimrace maakte vanuit het peloton. Voor deze moeite krijgen de heren in een hernieuwde puntentelling nu 10-9-8-7-6-5-4-3-2 en 1 punt. Morgen is er de hoofdrace en worden de grote punten uitgedeeld.