Home > #Hoofdnieuws > FIA WEC Sebring: Alpine wint een door rode vlaggen gekenmerkte wedstrijd. WRT wordt tweede en derde in LMP2, Sarah Bovy vijfde in GTE Am.

FIA WEC Sebring: Alpine wint een door rode vlaggen gekenmerkte wedstrijd. WRT wordt tweede en derde in LMP2, Sarah Bovy vijfde in GTE Am.

Door een storm die het circuit naderde, werd op een goed uur van het einde de wedstrijd opnieuw stilgelegd. Dit was de tweede keer na de rode vlag als gevolg van een ongeval van Jose Maria Lopez net voor halfweg. Alpine zegevierde en bemachtigde zo een eerste algemene overwinning in het wereldkampioenschap uithouding. De #8 Toyota werd tweede, voor Glickenhaus. United Autosports USA won LMP2. In GTE Pro trok Porsche het laken naar zich toe en in GTE Am was Aston Martin de onbetwiste winnaar.

(Foto: © FIA WEC)

Tijdens de eerste wedstrijduren bleek Alpine het snelst, maar door de Balance of Performance moesten ze vroeger tanken. Door het ongeval van Lopez verloor Toyota niet enkel een wagen, maar het stilleggen van de wedstrijd speelde ook in het voordeel van Alpine, dat net daarvoor een pitstop had gemaakt.

In het tweede wedstrijddeel werd duidelijk dat het Franse team de favoriet was. Het in de slotfase stilleggen en herstarten achter de safety car veranderde niets aan de posities binnen de Hypercar-categorie. Voor het team van James Glickenhaus was het de eerste podiumplaats in het FIA WEC.

De nog maar zestienjarige Josh Pierson won samen met Paul Di Resta en Oliver Jarvis voor United Autosports USA de LMP2-klasse. WRT leverde weer een sterkte prestatie af. Sean Geleal, Robin Frijns en René Rast werden met #31 tweede, en Rui Andrade, Ferdinand Habsburg en Norman Nato met de #41 derde.

Porsche en Aston Martin rijden overtuigend naar de zeges in GT

Christensen en Estre zegevierden voor Porsche in GTE Pro. Corvette Racing bezorgde de Duitse bolides het nodige weerwerk en werd tweede voor de Porsche van Bruni-Lietz. In de kwalificaties had Ferrari het al moeilijk en ook in de wedstrijd konden de wagens die door AF Corse worden ingezet geen vuist maken tegen Porsche en Corvette.

In GTE Am stond geen maat op Aston Martin. Paul Dalla Lana, David Pittard en Nicki Thiim wonnen voor Northwest AMR overtuigend voor Keating-Sorensen-Latorre van TF Sport. Sarah Bovy reed met teamgenoten Michelle Gatting en Rahel Frey een prima wedstrijd en werd met haar Ferrari 488 GTE Evo vijfde in GTE Am.