Home > Circuit > In een notendop: NASCAR-F2-SuperFormula

In een notendop: NASCAR-F2-SuperFormula

  • Nascar – Kent u Tarso Marques nog? De ondertussen 46-jarige ex-Formule 1 rijder (vroeger nog bij het ter ziele gegane Minardi) kondigde aan dat hij voor acht races zal uitkomen voor het nieuwe NASCAR team Stange Racing. De Braziliaan reed in de F1 in de periode 1996-1997,had een korte episode in de ChampCar (de voorganger van de Indycar), keerde dan terug naar Minardi in 2001 en ging daarna naar de Stock Car in Brazilië. Zijn nieuwe bolide wordt een Ford Mustang met het nummer 79.
  • Hitech – Na Haas F1 (die Magnussen bevestigden als vervanger van Nikita Mazepin), liet nu ook het team Hitech weten alle banden met de Russische sponsor Uralkali te verbreken. Hitech is actief in Formula 2, Formula 3, GB3 en de Britse F4. Het Engelse team verbreekt daarmee de laatste banden met Dmitry Mazepin, de vader van Nikita. Die samenwerking ging al terug tot 2016. Hitech treedt in de F2 aan met Juri Vips en Marcus Armstrong, en in de Formula 3 met Isack Hadjar, Kaylen Frederick en Nazim Azman.
  • SuperFormula – De Japanse Super Formula hield afgelopen week testritten op Suzuka. Daar zagen we een besttijd voor Sho Tsuboi (Dallara-Toyota-Inging). Tomoki Nojiri (Dallara-Honda-Mugen) en Hiroki Otsu (Dallara-Honda-Dandelion) vervolledigden de top 3. De Fransman Sacha Fenestraz (Dallara-Toyota-Kondo) haalde een vierde tijd, Giuliano Alesi (Dallara-Toyota – Tom’s) liet de veertiende tijd optekenen.

foto: ©archief/renault-sport