Home > F1 > F1 2022: Fittipaldi zal testdagen Bahrein rijden voor Haas

F1 2022: Fittipaldi zal testdagen Bahrein rijden voor Haas

Na het ontslag van Nikita Mazepin bij Haas, is het team twee weken voor de start van het nieuwe seizoen nog op zoek naar een tweede rijder. Wat wel al vast staat, is dat reserverijder Pietro Fittipaldi voor de testdagen in Bahrein de teamgenoot van Mick Schumacher zal zijn.

Foto: ©Haas F1

Nadat het team Haas Mazepin zaterdag de deur wees, moet het in allerijl nog op zoek naar een tweede rijder voor 2022. Wie van donderdag tot zaterdag de testdagen rijdt, is wel al bekend. Reserverijder Fittipaldi zal de tweede rijder van het team in Bahrein zijn. In Barcelona zei Gunther Steiner (teambaas Haas F1) dat Fittipaldi een kandidaat zou zijn als Mazepin het team zou moeten verlaten.

Tot dusver is er nog geen knoop doorgehakt, maar teameigenaar Gene Haas zou voor de lange termijn graag een ervaren rijder hebben. “We bevinden ons in het proces van het kijken naar verschillende kandidaten. We kijken wie beschikbaar is en wat we moeten doen, maar uiterlijk woensdag hebben we iemand. Pietro is er in ieder geval bij. Dat is waarvoor hij hier is, hij is de testrijder”, aldus Haas.

Een andere kandidaat die de ronde doet, is Antonio Giovinazzi. Op dit moment is hij reserverijder van Ferrari en Formule E-rijder bij Dragon/Penske, maar in zijn contract bij Dragon staat dat hij weg kan als er een stoeltje in de F1 vrijkomt. Ook de band tussen Ferrari en Haas zou hierbij kunnen helpen, want Haas gebruikt een Ferrari-motor.

You may also like
F1: Haas trapt presentaties 2023 af!
F1-testdagen Bahrein: Kevin Magnussen snelste bij wederoptreden
F1 2022: Magnussen tweede rijder Haas F1
F1: Haas F1 Team beëindigen contract van Nikita Mazepin en samenwerking Uralkali per direct