Home > Circuit > GT World 2022: seizoen start met testdagen

GT World 2022: seizoen start met testdagen

De GT World Challenge Europe 2022 start vandaag en morgen (7-8 maart) op de omloop van Paul Ricard met twee testdagen en dat in de aanloop naar de start van het seizoen in Imola op 2 en 3 april.

Foto: © SRO

Het programma van de testdagen loopt van 9u00 tot 13u00 en vervolgens van 14u00 tot 17u00. Zoals altijd zullen tijdens de testdagen veel rijders met hun nieuwe wagens en teams kennismaken. Onder hen bevindt zich ook levende legende Valentino Rossi, die in een WRT Audi zal racen, samen met onder meer Frederic Vervisch. Vincent Abril en Dennis Lind stappen in hun nieuwe McLaren na de overstap naar JP Motorsport, terwijl regerend Endurance Cup-kampioen Côme Ledogar zijn Iron Lynx Ferrari voor een Dinamic Motorsport Porsche heeft ingeruild. Het is ook uitkijken naar de 16-jarige nieuwkomer Lorenzo Patrese. De zoon van ex-F1-rijder Riccardo Patrese doet het met Team Tresor by Car Collection.

De volledige deelnemerslijst van de Fanatec GT World Challenge Europe Powered by AWS wordt bekendgemaakt op de tweede dag van het evenement.