Home > #Hoofdnieuws > Schaalmodellen: vier Belgische wagens die je niet mag missen

Schaalmodellen: vier Belgische wagens die je niet mag missen

Ixo houdt van Belgische rallywagens. De voorbije maanden heeft het merk ons al meermaals verwend. Deze vier modellen springen in het oog en zijn de komende weken en maanden beschikbaar.

Foto’s: Vincent Marique

Beginnen doen we met een ‘actueel’ model, want de auto zagen we niet zo lang geleden in de Legend Boucles. 30 jaar nadat Marc Duez de harten van Belgische rallyfans sneller deed slaan achter het stuur van een MG Metro 6R4, reed hij er weer mee in 2014. Dit model wordt aangeboden door Ixo op een schaal van 1:43 en heeft als referentie RAC249.

We blijven in de Boucles van Spa met een zeldzame Porsche 924 GTS. In 1982 had Alphonse Delettre de meesterzet gedaan door een zekere Jacky Ickx achter het stuur van deze Porsche te zetten. Zijn teamgenoot was toepasselijk… Igrec. Dit is een pseudoniem voor John Goossens, een grote naam in de Belgische rallysport en iemand met een enorme passie voor autosport. Deze auto is dus zeker een te reserveren exemplaar. Voor de geïnteresseerden is het referentienummer RAC367.

De twee andere wagens zijn weer iets moderner. Beide wagens waren vorig jaar aanwezig op het wereldkampioenschap in Ieper. De Skoda Fabia Rally2 (links) van Ghislain de Mevius (RAM809) en de winnende Hyundai i20 Coupé (rechts) WRC van Thierry Neuville (RAM804). De fans van Neuville zullen deze wagen met veel plezier naast zijn andere wagens van 2021 zetten. Deze zijn die van in Monte-Carlo (RAM783) en Kroatië (RAM799).

You may also like
BRC Historic: Rainer Hermann op puntenjacht in South Belgian Rally
BRC Junior: forfait van Jonas De Wilde. Wie scoort er zaterdag?
BRC South Belgian: met opnieuw een zeer mooi deelnemersveld onder aanvoering van Maxime Potty
BRC South Belgian: evenwichtig startveld in VHRS 65 en 50