Home > F1 > F1: Verstappen en Red Bull tevreden over eerste testdag

F1: Verstappen en Red Bull tevreden over eerste testdag

Met de eerste testdag in Barcelona achter de rug, is de F1 begonnen aan een nieuw tijdperk gestart. Daarom zijn de tests extra belangrijk. Voor Red Bull mocht Max Verstappen op de eerste dag de wagen uittesten.

foto: ©redbullracingmedia.com
tekst: Jens Brandt

Echt snelle ronden legde Max Verstappen gisteren niet af. Hij zette de negende tijd op de tabellen. Hoewel zijn tijden nog niet de top zijn, was zijn rondenaantal wel het hoogste van iedereen. Over de twee testsessies heen legde hij maar liefst 147 ronden af. Dat staat gelijk aan bijna 2,5 keer de raceafstand van de GP van Spanje.

Ons doel voor vandaag was om veel ronden af te leggen om zo de wagen beter te verstaan. Ook moesten we kilometers afleggen om te zien of alle onderdelen stand konden houden. Alles verliep volgens plan, dus was het een positieve start”, aldus Verstappen.

Ook teambaas Christian Horner was blij met de resultaten van de eerste testdag en kijkt al uit naar de rest van het seizoen. Hij zegt: “Het was een kort tussenseizoen, maar het is fantastisch om terug op het circuit te staan en het nummer een op onze wagen te hebben. We zijn enorm gemotiveerd om het nieuwe seizoen aan te vatten. Vandaag voelde Max zich goed in de wagen dus dat is al een goed begin.

Sergio Perez zal de tests op donderdag voor zijn rekening nemen. Op vrijdagochtend zal Verstappen nog een testsessie rijden.