Home > F1 > F1: dit moet u weten over de testdagen in Barcelona

F1: dit moet u weten over de testdagen in Barcelona

Met de eerste van drie testdagen in Barcelona start het F1-seizoen vandaag. We zullen voor het eerst de nieuwe wagens aan het werk zien. Ook nieuw dit seizoen is dat de teams minstens een sessie zullen krijgen in natte omstandigheden.

foto: ©circuitcat.com
tekst: Jens Brandt

De jaarlijkse testdagen starten vandaan in Barcelona. Omdat het de eerste keer is dat de teams de kans krijgen om hun nieuwe wagens echt te testen zijn er in Barcelona geen fans toegelaten. Aan de ene kant om geen flaters te maken voor het oog van de vele fans, aan d andere kant omdat Bahrein veel geld betaalde voor exclusiviteit. Over twee weken zijn er in Bahrein nog drie testdagen, en daar zijn fans wel welkom.

Regenomstandigheden op vrijdag

Voor het eerst is er ook een geplande natte sessie op vrijdagmiddag. Op dit moment wordt er geen regen verwacht op vrijdag, maar dan zal het circuit kunstmatig beneveld worden om zo natte omstandigheden te creëren.

Wie is er aan het werk?

In de eerste testsessie zien we meteen Max Verstappen aan het werk. De regerende wereldkampioen zal de volledige dag in de cockpit zitten. Bij Mercedes zal George Russell de voormiddag voor zijn rekening nemen. Hamilton zien we deze middag achter het stuur van zijn bolide. De andere rijders die in de voormiddag hun wagen voor het eerst testen zijn Sebastian Vettel (Aston Martin), Nikita Mazepin (Haas), Nicholas Latifi (Williams), Charles Leclerc (Ferrari), Lando Norris (McLaren), Fernando Alonso (Alpine), Yuki Tsunoda (AlphaTauri). Voor Alfa Romeo neemt Robert Kubica als enige testrijder de eerste testsessie voor zijn rekening.