Home > #Hoofdnieuws > GT Open: het kunstwerk van Street-Art Racing

GT Open: het kunstwerk van Street-Art Racing

Het Belgische Street-Art Racing neemt dit jaar met een Aston Martin Vantage AMR GT3 deel aan het International GT Open. De Britse wagen zal als Art Car zeker opvallen door een kleurensamenstelling van de hand van de Belgische kunstenaar Christophe de Fierlant! De Zwitser Pascal Bachmann, die we de afgelopen jaren met Street-Art Racing in de GT4 European Series aan het werk zagen, bestuurt alvast de wagen. Wie naast hem plaatsneemt maakt het team binnenkort bekend.

(Foto’s: © Street-Art Racing / Sassography)

“We zijn zowel door de autosport als door kunst heel begeesterd”, aldus teameigenaar Albert Bloem. “Toen ik zelf nog reed had ik de gewoonte om mijn raceauto door een kunstenaar te laten decoreren. Dat is trouwens ook de oorsprong van onze teamnaam: Street als referentie aan wagens die je op de openbare weg kan zien en Art voor hun artistieke kleedje. Nu we zijn overgestapt naar GT3, een belangrijke stap voor Street-Art Racing, hebben we die traditie nieuw leven ingeblazen en het talent van Christophe de Fierlant zijn gang laten gaan.”

Kunstenaar Christophe de Fierlant heeft een groot hart voor de autosport. Zijn oom, Hughes de Fierlant won in 1975 de 24 uur van Spa en nam zeven keer deel aan de 24 uur van Le Mans. Zelf reed Christophe o.a. in de VW Fun Cup, de BTCS, de Nascar Euro Series en in 2013 betwistte hij zelfs met een McLaren MP4-12C GT3 van Boutsen Ginion de 24 uur van Spa.

Eigenlijk is deze Art Car de tweede die Christophe creëert, want vorig jaar schilderde hij – letterlijk – de VW Fun Cup waarmee hij in het voorprogramma van de 24 uur van Le Mans reed. “Dit project is toch ietsje anders”, legt de Brabander uit. “Hier werkte ik niet rechtstreeks op de wagen, maar op een laag die nadien aan de vormen van de auto werd aangepast. Een beetje intimiderend, moet ik toegeven… Zelfs in maagdelijk wit is een Aston Martin Vantage AMR GT3 al bloedmooi! Ik wou een manier vinden om de wagen nog meer te laten schitteren, en heb dan ook de tijd genomen om me te verdiepen in de geschiedenis van het merk, het team en van Jetcraft, de titelsponsor van Street-Art Racing. En ik ben best trots op het eindresultaat.”, aldus de Fierlant.

De kunstenaar heeft echter ook een unieke droom! “Ik steek het niet onder stoelen of banken dat ik er van droom om in de 24 uur van Le Mans te starten met een wagen die ik zelf heb gedecoreerd. Volgens mij zou dat een première zijn, een kunstenaar die ‘zijn’ Art Car bestuurt!”

Het seizoen begint op 29 april in het Portugese Estoril. Van zeventien tot negentien juni kan u de wagen aanschouwen tijdens de Belgische manche van de International GT Open op het circuit van Spa-Francorchamps!