Home > Moto > Internationaal > WorldSBK: Loris Cresson met tweede seizoen bij TPR Pedercini

WorldSBK: Loris Cresson met tweede seizoen bij TPR Pedercini

De start van het WK Superbike nadert snel en het is dus op een goed tijdstip dat TPR Team Pedercini Racing onze landgenoot Loris Cresson kan bevestigen voor een tweede jaar aan boord van hun Kawasaki ZX-10RR.

foto: ©perderciniracing/press

Cresson zal aan zijn tweede seizoen beginnen en erop gebrand zijn om zijn WorldSBK puntentotaal te vergroten en het gat naar voren verder te dichten, nu hij blessurevrij is. Het team begint in maart met het testschema voor het seizoen in Catalunya, waarna het naar andere circuits en naar MotorLand Aragon reist, voorafgaand aan de seizoensopener op de Spaanse locatie begin april. Naast Loris Cresson in 2022, hoopt TPR Team Pedercini Racing op ‘wildcards’ en het team werkt achter de schermen hard om ervoor te zorgen dat er bij verschillende evenementen een tweede motor op de grid staat.

Loris Cresson: “Ik ben meer dan blij om door te gaan met het TPR Team Pedercini Racing. in de lange winter kon ik alles met het team bespreken en uiteindelijk hebben we een oplossing kunnen vinden om samen verder te gaan. Lucio is een geweldige kerel en we delen hetzelfde einddoel. Ik ben blij om met deze mensen te kunnen doorgaan omdat we vorig jaar een goede manier van werken hebben gevonden. Er was altijd een goede sfeer en ik vertrouw de jongens volledig. Ik kan niet wachten om weer op de racefiets te stappen, maar in de tussentijd zal ik een standaardfiets testen zoals veel rijders doen om in de best mogelijke vorm te zijn. Het plan ziet er goed uit en het moet een goed jaar voor ons worden. Het niveau in WorldSBK is hoog, maar mijn doel is om in alle races punten te scoren en ik voel me mentaal sterk en na mijn blessure voel ik me nu ook fysiek sterk. Ik wil mijn hele familie, Andi en iedereen die me steunt, bedanken en ook Lucio en het hele TPR-team Pedercini omdat ook zij offers hebben gebracht om dit mogelijk te maken.