Home > Rally > Divers > Rallye du Pays du Lin: David Salanon en Christophe Merlevede winnen eerste editie

Rallye du Pays du Lin: David Salanon en Christophe Merlevede winnen eerste editie

Gisteren vond de eerste editie van de Rallye du Pays du Lin, net over de Frans-Belgische grens, plaats. Helaas moest de organisatie, wegens een paal op de weg, nog voor de start de tweede proef van de drie annuleren. Aangezien het de eerste editie was werd de organisatie reeds beperkt in wedstrijdkilometers.

Vincent Verschueren en David Salanon, beide met een Volkswagen Polo R5, waren de twee favorieten. Na de eerste proef van 6,64 km moest Verschueren 2,1 seconden op Salanon toegeven, Christophe Wilt, ook met een VW Polo R5, reeds eenzelfde tijd als Salanon. Ook op de tweede proef kon Salanon het grote verschil op Wilt niet maken. Verschueren moest dan wel weer 7,4 seconde toegeven. Na die proef gaf hij ook op door een kapotte turbo. Het was pas op de vierde en laatste proef dat Salanon het verschil kon maken. Hij won zo de rally met vijf seconden voorsprong op Wilt. Hugues Lapouille (Skoda Fabia R5) werd derde op 1min18.

Bij de Historics was het Belgiƫ boven. De top zeven was exclusief voor onze landgenoten. Christophe Merlevede was er in zijn BMW M3 E30 de snelste voor Cedriek Merlevede (Opel Ascona). Lode De Keyser (Porsche 911) mocht als derde ook mee op het podium.

Bekijk alle resultaten (Modern) hier.
Bekijk alle resultaten (Historic) hier.