Home > Circuit > Asian Le Mans Abu Dhabi: United Autosports van start tot finish

Asian Le Mans Abu Dhabi: United Autosports van start tot finish

Joshua Pierson en Paul Di Resta schreven ook de tweede wedstrijd van de Asian Le Mans Series in Abu Dhabi, en tevens de laatste van het kampioenschap, op hun palmares. Ze finishten in hun Oreca 07 van United Autosports met een ronde voorsprong op deze van Nielsen Racing in handen van Rodrigo Sales, Matt Bell en Ben Hanley. In LMP3 won de G-Drive Racing Ligier JS P320 voor beide soortgelijke wagens van CD Sport. In GT scoorde Herberth Motorsport een mooie dubbel, waarbij Alfred Renauer, Robert Renauer en Ralf Bohn zoals gisteren op de hoogste podiumtrede stonden. Inception Racing trok in deze klasse het kampioenschap naar zich toe.

(Foto: © United Autosports)

Joshua Pierson verwierf in een prima openingsstint een mooie voorsprong op de Nielsen Racing Oreca 07. Pierson, die het merendeel van de wedstrijd aan het stuur de #23 United Autosports Oreca 07 zat, en teamgenoot Paul Di Resta wonnen zo onbedreigd. Nielsen Racing verzekerde zich gisteren al van de titel in LMP2 en de bijhorende uitnodiging voor de 24 uur van Le Mans. De derde podiumplaats ging naar de winnaars en kampioenen in LMP2 Am, David Droux, Eric Trouillet en Sébastien Page in de Oreca van Graff Racing.

In LMP3 zegevierde G-Drive Racing voor de #27 en #3 Ligier van CD Sport, die één en twee in het kampioenschap werden. In de uitloopronde viel de winnaar echter nog stil op het circuit. Colin Noble en Anthony Wells reden met de Ligier van Nielsen Racing op een 40-tal minuten van het einde aan de leiding en leken een goede kans te maken op de titel. Technische problemen wierpen de Britten echter terug. DKR Engineering, dat vanop de eerste startplaats in LMP3 vertrok, reed een sterke openingsfase. Twee reparaties aan het bodywork, waarvan de laatste als gevolg van een contact met de High Class Racing Oreca, deden de Duqueine van het Luxemburgse team diep in het klassement verdwijnen.

In de spannende GT-klasse veroverde Herberth Motorsport met haar beide Porsches plaatsen één en twee. Derde waren West-Bird-Kirchhofer in een McLaren 720S GT3 van Garage 59.  Inception Racing, eveneens met een McLaren, werd zesde wat voor hen voldoende was om het kampioenschap in de wacht te slepen.