Home > Circuit > In een notendop: FRACF – F4 UAE – FIA F3

In een notendop: FRACF – F4 UAE – FIA F3

  • F4 UAE – Nadat hij rivaal Camara in de tussenstand eerst zag naderen met een zege en een tweede plaats op zaterdag, kon Charlie Würz voor Prema dan zondag met een tweede plaats in race 3 van het weekend op Yas Marina definitief de titel van Formule 4 kampioen van de Verenigde Arabische Emiraten op zak steken. De afsluitende vierde race was er nog voor de eer en zag een zege voor de jonge Brit James Wharton (Abu Dhabi by Prema). Voor onze landgenoot Jef Machiels leverden deze laatste races van het seizoen in het Midden-Oosten nog een 24ste en een 21ste plaats op.
  • FRACF – Ook in de Regional Asian was de kampioen, Arthur Leclerc, al gekend op zaterdag. Op zondag moesten de twee afsluitende races nog worden afgewerkt. Gabriele Mini won voor Hitech een chaotische race 2 met veel uitvallers, zijn teamgenoot Isack Hadjar besloot het seizoen met een zege in race 3. Naast kampioen Leclerc is Pepe Marti de vicekampioen.
  • F4 Spanje – Het Spaanse Drivex testte in Valencia de Tatuus T021 “nieuwe generatie”. Aan het stuur de 15-jarige Bruno Del Pino enzijn oom, voormalig F1 testrijder Pedro De La Rosa. De la Rosa was in 2005 de oprichter van Drivex. Hij verzamelde vooral gegevens voor het team.
  • FIA F3 – In de Formule 3 vulden zich nog enkele stoeltjes. Zo tekende de Brit met Spaanse roots, Ayrton Simmons, bij Charouz. Een andere Spanjaard, David Vidales, die twee jaar geleden erg veel indruk maakte bij zijn debuut in de Eurocup Renault, vervoegt Campos. En tenslotte was er nog Brad Benavides, de Amerikaan die ook nog de Spaanse en Guatemalteekse nationaliteit heeft, die onder dak ging bij Carlin.

foto: ©premaracing/media