Home > F1 > F1 2022: Mercedes komt met de W13

F1 2022: Mercedes komt met de W13

Vanuit “the Wing” op Silverstone was er de voorstelling van de W13 van Mercedes. Aanwezig waren George Russell en Lewis Hamilton, en uiteraard ook Toto Wolff.

foto: ©mercedesamgf1.com

Ook technisch directeur Mike Elliott, de manager van Mercedes AMG High Performance Powertrains, Hywel Thomas, en zes Mercedes Junior rijders kwamen ook de show bevolken, van de 11-jarige Luna Fluxa tot Formule 2 speerpunt Frederik Vesti. Er kwam een vragenronde van de jongelingen aan het trio Wolff, Hamilton en Russell. Het werd een gezellige en warme bedoening en hierin verschilde deze Mercedes voorstelling toch van de anderen

Teambaas Toto Wolff mocht als eerste aftrappen. Hij had het over een achtste constructeurstitel in 2021 maar kwam toch nog terug op “de schaduw op het kampioenschap” met betrekking op de titel en de kansen van Lewis Hamilton. Een voorzet om eens te polsen wat zijn reactie was bij het ontslag van FIA wedstrijdleider Masi. “Ik ben blij dat er actie werd ondernomen“, vertelde Toto Wolff. “Ik zie dat er nu een robuustere structuur bestaat en dat de wedstrijdleiding beter ondersteund zal worden.

Ook Lewis Hamilton was duidelijk. “Zelf heb ik nooit gezegd dat ik ging stoppen. Daarom hou ik teveel van wat ik doe. Maar ik moest even een stapje terug zetten, onder familie en vrienden blijven en daarna kon ik terug naar het team om mij te concentreren op dit seizoen en de nieuwe uitdaging.

De Mercedes W13

Toto Wolff: “De tellers staan terug op nul. We startten de motoren al in december, maar het is altijd een belevenis om de wagen helemaal af te zien. Hopelijk hebben we een competitieve wagen. Dat is niet eenvoudig met de nieuwe regels. De mensen gaan er zomaar van uit dat wij voor het kampioenschap zullen strijden, maar dat is nooit vooraf gegeven. Vorig jaar kwamen we vanuit een hopeloze situatie nog terug. Ik hoop dat we een goede basis hebben.

Deze namiddag is er op Silverstone nog een korte shakedown van de nieuwe bolide.