Home > Historic > Neige et Glace: Belgen overheersen de top 10

Neige et Glace: Belgen overheersen de top 10

Het werd een spannende finale in de 67ste Neige-et-Glace. Na duizend kilometer op de besneeuwde en ijzige boswegen van de Doubs en de Jura, stonden de leiders allemaal op een zakdoek. Het kwam dus neer op de traditionele scherprechter van de laatste dag: de befaamde proef van Rochejean.

Bij de “Classic” haalden de Fransen Romuald Sanseigne en Florin Fornasier op Fiat Ciquencento Sporting het in extremis van onze landgenoten Guino Kenis en Bjorn Vanoverschelde (BMW 325i), die tot dan toe aan de leiding reden. Een ander Belgisch duo, Michel Decremer en Yannick Albert, zetten hun Opel Ascona 2000 op de laatste podiumtrede.

Veel ereplaatsen voor de Belgen die de top 10 vulden met een vierde plaats voor Johnny Delhez en Yves Noelanders (Ford Escort MK1), een vijfde positie voor Eric Piraux en Catherine Monard (Renault 11 Turbo), de zesde plaats voor Dirk Van Rompuy en Eddy Smeets (Porsche 914/6 ), een zevende plaats voor René Georges en Robert Vandevorst (VW Golf GTI), de achtste stek voor Damien Chaballe en Jean-Marc Piret (VW Golf GTI) en tensmotte een tiende eindplaats voor Yves Deflandre en Eddy Gully (Porsche 911), die na een moeilijk wedstrijdbegin gestaag opklommen.

Vermelden we nog Vincent en Amy Vandeputte (Lancia Fulvia HF, 14de), Dave Cuynen en Guy Desmet (BMW 325i , 15de), Bruno Thery en Stéphanie Maurand (Porsche 911, 16de), Francis Leroy en Yves Baeten (Citroën AX Sport, 17de), Jean-Pierre Anciaux en Benjamin Javaux (Volvo Amazon, 19de), evenals Bernard Jacquet en Baptise Gengoux (Toyota Starlet, 20ste).

In de 4×4 categorie sprongen Eric Van Peer en Eric Chapa (BMW 325ix) van de vierde naar de tweede plaats in het algemeen klassement tijdens de laatste 12 regelmatigheidszones. De zege was voor een andere BMW 325ix, die van de Franse Arnaud en Adeline Euvrard (vorige maand nog tweede in de Dakar Classic).