Home > #Hoofdnieuws > WRC: Hyundai verhuist testbasis naar Finland

WRC: Hyundai verhuist testbasis naar Finland

Hyundai Motorsport heeft zijn testbasis verplaatst van zijn thuisbasis in Duitsland naar Finland. De Koreaanse constructeur hoopt zo meer en beter te kunnen testen, zeker op onverhard, net als Toyota en Ford. 

Foto: © WRC

Een wijziging in het reglement, waardoor een testbasis voor systeemcontroles mogelijk wordt – als gevolge van de invoering van de hybride technologie -, maakte dat Hyundai op zoek ging naar een nieuwe uitvalsbasis voor zijn test- en ontwikkelingswerk. Jämsä, 60 km ten zuidwesten van Jyväskylä, bekend uit de rally van Finland, is die nieuwe thuis. Jämsä ligt dicht bij diverse Finse proeven zoals Pihlajakoski en Päijälä.

Plaatsvervangend teamdirecteur Julien Moncet geeft tekst en uitleg: “Het reglement is een beetje veranderd van FIA-zijde, waardoor we één basis kunnen hebben, plus nog een basis voor systeemcontroles. Dat is de reden waarom we naar Finland verhuizen. Finland lijkt ons de beste keuze.”

De wegen van het team liggen rond Jämsä en bieden hetzelfde soort voordelen die Toyota Gazoo Racing nu al diverse seizoenen heeft. Dezelfde wegen kunnen worden gebruikt voor de voorbereiding op de winterrally’s, maar ook voor specifieke evenementen zoals de Rally Finland en andere hogesnelheidsrally’s op grind zoals de Rally van Estland en eventueel de Rally van Nieuw-Zeeland. De Koreaanse constructeur hoopt zich zo te herpakken na een desastreuze start van het WK in de Monte-Carlo.