Home > Electric > FE Mexico: DS Automobiles scoort derde en vierde plaats

FE Mexico: DS Automobiles scoort derde en vierde plaats

Op zaterdag 12 februari keerde het ABB FIA Formula E World Championship terug naar Mexico City op het Autodromo Hermanos Rodriguez en zijn beroemde Foro Sol stadion.

Foto’s ©: DS – DPPI

Tijdens deze Mexicaanse race zijn de DS Automobiles-rijders het weekend goed begonnen aan het stuur van hun DS E-TENSE FE21. Jean-Éric Vergne en António Félix da Costa begonnen de race vanaf de vierde en vijfde plaats op de startgrid en dat onder een bewolkte hemel.

Na 45 minuten van intense strijd tegen sterke rivalen eindigde Jean-Éric Vergne uiteindelijk op de derde plaats. Een uitstekende prestatie waarmee de Fransman kostbare punten scoorde in het klassement voor teams en rijders.  Vlak achter hem eindigde de DS E-TENSE FE21 van António Félix da Costa. De Portugees, die een sleutelfiguur was in de gevechten tussen de koplopers, bewees dat hij na de eerste twee wedstrijden in Diriyah weer bij de les was. Dankzij deze vierde plaats scoorde António zijn eerste 12 punten van het seizoen. 

De wedstrijden 4 en 5 van seizoen 8 van het ABB FIA Formula E World Championship vinden op 9 en 10 april 2022 in Rome plaats.

Jean-Éric Vergne, Formule E-kampioen van 2018 en 2019:

“De race was echt interessant met de verschillende strategieën. Ons team maakte een uitstekende keuze door mijn strategie te wijzigen, waardoor ik 40 in plaats van 39 ronden kon rijden. Ik verloor enkele plaatsen in het begin, maar ik kon ze op het einde terugwinnen. Vandaag waren we het op één na beste team en we zullen blijven werken om de beste te worden. We hebben sinds Riyadh veel progressie gemaakt. Het doel is om punten te scoren in elke race en op het podium als het kan! We gaan naar huis met ambitie om overwinningen te scoren!”

António Félix da Costa, Formule E kampioen in 2020:

“Voor het team is het een heel goed resultaat en ik ben er heel blij mee. Als derde en vierde eindigen levert belangrijke punten op. De winnaars waren vandaag voor iedereen een beetje te snel, dus we moeten tevreden zijn met onze prestatie. Ik heb precies gedaan wat ik dit weekend wilde doen: een goede dag hebben, wat punten scoren en ons kampioenschap op de juiste manier beginnen. Daar ben ik blij om. We hebben nu anderhalve maand om ons zo goed mogelijk voor te bereiden op de E-Prix in Rome. We zullen hard blijven werken.”