Home > Circuit > In een notendop: F4 UAE – FRACF

In een notendop: F4 UAE – FRACF

• F4 UAE – De Braziliaan Rafael Camara ( Prema) leek wel vleugels te hebben deze zaterdag op Dubai. Hij won autoritair de eerste race van het weekend in de Formule 4 voor het kampioenschap van de Verenigde Arabische Emiraten, voor zijn teamgenoot Charlie Wurz en voor de Rus Nikita Bedrin ( PHM). Sterker nog, enkele uren later was diezelfde Rafael Camara opnieuw Charlie Wurz te snel af en haalde de zege in de tweede race. Deze keer mocht Alex Dunne mee op het podium. Onze landgenoot Jef Machiels (Pinnacle) zet zijn leerschool in de eenzitterij verder en tekende respectievelijk voor een 24ste en 23ste plaats.
  • FRACF – Eén race werd er ook al afgewerkt op zaterdag voor de Formula Regional Asian. We zagen een boeiend duel tussen Isack Hadjar (Hitech) en poleman Paul Aron (Abu Dhabi Racing by Prema). De zege ging naar Hadjar, voor Aron, terwijl Pepe Marti ( Pinnacle) de derde trede mocht innnemen. Puntenleider Arthur Leclerc (Mumbai Falcons) strandde aan de voet van het podium maar blijft wel de tussenstand aanvoeren. Na de race liepen Pierre-Louis Chovet (BlackArts) en Michael Belov (Evans GP) tegen bestraffingen aan die hen buiten de top 10 en de puntenzone plaatsten. Beide heren gebruikten in hun duels iets te gretig de ellenbogen en hun bestraffing betekent dat nu dat de Italiaan Francesco Braschi (3Y by R-Ace GP) in zijn pas derde race in de Regional, morgen op pole mag starten voor race 2.