Home > #Hoofdnieuws > Endurance: DKR met Jean Glorieux naar Le Mans en met Tom Van Rompuy naar Le Mans Cup

Endurance: DKR met Jean Glorieux naar Le Mans en met Tom Van Rompuy naar Le Mans Cup

De West-Vlaming Jean Glorieux, voormalig kampioen in de Le Mans Cup, zal met DKR Engineering de 24 uur van Le Mans betwisten, dat bevestigde teammanager Kende Janclaes aan de telefoon bij Autosportwereld.be.  Tom van Rompuy doet het met DKR in de Le Mans Cup.

Foto: © Le Mans Cup

Glorieux won de titel met het Luxemburgse team in 2017 en miste door ziekte de titel in 2021, die toen alleen naar zijn teamgenoot Laurents Hörr ging, ook al met DKR. Datzelfde duo komt dit jaar samen in LMP2 in Le Mans uit, met een nog aan te duiden derde rijder. Voor Glorieux is het uiteraard zijn debuut in de 24-uursrace. Glorieux won in 2017 wel al een race van de Road to Le Mans. Mogelijk zien we Glorieux ook in de Belgische manche van het FIA WEC in Spa ter voorbereiding van Le Mans. Het hele kampioenschap in FIA WEC of ELMS (LMP2) is voor DKR geen optie.

Maar er is nog Belgisch nieuws wat betreft DKR: “Tom Van Rompuy rijdt met ons de Le Mans Cup, maar zijn teamgenoot is nog niet bekend”, aldus Janclaes. “Hij zal het volledige kampioenschap rijden.”